2015-04-10 13:00

2015-04-10 13:00

"Bästa matchen vi gjort"

FOTBOLL: Säffle FF-damerna pressade division 1-lag i Svenska Cupen

Säffle FF gjorde sin bästa match hittills när man pressade division 1-laget IK Gauthiod i Svenska Cupen. Men det räckte som väntat inte hela vägen utan slutade 0-3.
– Men vilken match tjejerna gjorde!

Det sa tränaren Philip Palmaer som hade all anledning att vara stolt över sitt lag. Ett ungt och orutinerat division 3-lag utmanade ett etablerat och hårdsatsande division 1-lag på allra bästa sätt och det som på förhand såg ut som en given bortaseger blev en spännande och oviss match som inte avgjordes förrän sista kvarten då gästernas större rutin till slut blev avgörande. Det var då de tre målen kom.

– Men vi spelade länge bra. Vi kunde gott och väl haft ledningen i halvtid och hade chansen även efter deras första mål som kom en kvart före slutet, sa Philip Palmaer.

Faktum är att inget damlag från Säffle tidigare har mött så bra och etablerat motstånd och en bättre värdemätare kunde Säffle FF inte ha fått inför seriestarten om två veckor.

– Det här var det bästa spel jag sett laget prestera hittills. Spelar laget så här disciplinerat och uppoffrande i serien så kommer många lag att få problem mot oss, sa Philip Palmaer.

Laget fick också mycket beröm efter slutsignalen, inte minst från Gauthiods sida. Hemmaspelarna var verkligen på tå och fokuserade på uppgiften. Första halvlek var helt jämn med ett litet övertag för Säffle FF som kom till fler avslut än motståndarna. Av förklarliga skäl satsade Säffle FF på kontringar och oroade sig inte över att motståndarna hade större bollinnehav.

– Taktiskt spelade vi jättebra. Det var ett kompakt spel och vi hade full koll på deras bästa spelare. Synd bara att vi inte fick till bättre avslut...

Antonia bäst

Andra halvlek började likadant men sedan tog Gauthiod över mer och mer. Men 0-1 (Ida Mörk) kom inte förrän i 74:e minuten. Därefter hade hemmalaget en fin kvitteringschans men nyförvärvet Antonia Jalkingers boll tog i ribbkrysset. I 88:e minuten kom 0-2 och minuten senare kom också 0-3, båda genom Lotten Persson.

– Efteråt var det lite bistert i omklädningsrummet men med lite distans på resultatet kommer tjejerna att bli stärkta av sin insats, sa Philip Palmaer.

Alla lagdelar i Säffle FF fungerade bra och hela laget förtjänade högt betyg. Men några spelare höjde sig över mängden, nämligen försvarsspelarna Johanna Karlsson och Agnes Belander samt Antonia Jalkinger som fick priset som bästa hemmaspelare.

Det sa tränaren Philip Palmaer som hade all anledning att vara stolt över sitt lag. Ett ungt och orutinerat division 3-lag utmanade ett etablerat och hårdsatsande division 1-lag på allra bästa sätt och det som på förhand såg ut som en given bortaseger blev en spännande och oviss match som inte avgjordes förrän sista kvarten då gästernas större rutin till slut blev avgörande. Det var då de tre målen kom.

– Men vi spelade länge bra. Vi kunde gott och väl haft ledningen i halvtid och hade chansen även efter deras första mål som kom en kvart före slutet, sa Philip Palmaer.

Faktum är att inget damlag från Säffle tidigare har mött så bra och etablerat motstånd och en bättre värdemätare kunde Säffle FF inte ha fått inför seriestarten om två veckor.

– Det här var det bästa spel jag sett laget prestera hittills. Spelar laget så här disciplinerat och uppoffrande i serien så kommer många lag att få problem mot oss, sa Philip Palmaer.

Laget fick också mycket beröm efter slutsignalen, inte minst från Gauthiods sida. Hemmaspelarna var verkligen på tå och fokuserade på uppgiften. Första halvlek var helt jämn med ett litet övertag för Säffle FF som kom till fler avslut än motståndarna. Av förklarliga skäl satsade Säffle FF på kontringar och oroade sig inte över att motståndarna hade större bollinnehav.

– Taktiskt spelade vi jättebra. Det var ett kompakt spel och vi hade full koll på deras bästa spelare. Synd bara att vi inte fick till bättre avslut...

Antonia bäst

Andra halvlek började likadant men sedan tog Gauthiod över mer och mer. Men 0-1 (Ida Mörk) kom inte förrän i 74:e minuten. Därefter hade hemmalaget en fin kvitteringschans men nyförvärvet Antonia Jalkingers boll tog i ribbkrysset. I 88:e minuten kom 0-2 och minuten senare kom också 0-3, båda genom Lotten Persson.

– Efteråt var det lite bistert i omklädningsrummet men med lite distans på resultatet kommer tjejerna att bli stärkta av sin insats, sa Philip Palmaer.

Alla lagdelar i Säffle FF fungerade bra och hela laget förtjänade högt betyg. Men några spelare höjde sig över mängden, nämligen försvarsspelarna Johanna Karlsson och Agnes Belander samt Antonia Jalkinger som fick priset som bästa hemmaspelare.