2015-04-06 14:37

2015-04-06 14:37

Svanskogs IF vidare i DM

FOTBOLL: Dramatiskt straffavgörande

Det är inte bara träningsmatcher som spelats runt om i länet under påskhelgen. Svanskogs IF hade en viktig uppgift att ta sig an på långfredagen. DM!

Sextondelsfinal mot Fiskeviks IF stod på schemat för Svanskogsspelarna, som fick tillbringa fredagen i Arvika.

Matchen inleddes med riktigt bra spel från Svanskogs sida. Man visade upp ett stabilt försvarsspel där både backar och målvakt levererade. Framåt var det också pigga takter, vilket man också fick utdelning för i den andra halvleken.

Svanskog tog ledningen genom straff, men då gav hemmalaget svar på tal och kom igen ordentligt.

Men matchminuterna tickade på, och när bara sekunder återstod såg det ut som att Svanskog skulle lyckas hålla ifrån en kvittering. Då blev en svanskogsspelare nedtryckt av en hemmaspelare i en hörnsituation och kvitteringen var ett faktum.

Första förlängningskvarten blev en jämn sådan. Svanskog skapade bra lägen, men orken tröt. Andra förlängningskvarten såg också ut att vara Svanskogs. Men det sista flytet fanns inte, och det blev ett straffavgörande på det hela.

Möter FBK?

Svanskog gjorde mål på sina samtliga straffar, medan Fiskevik missade sin sista. Målskyttar i Svanskog var Kenneth Johansson 2 (matchminut 65 + 1 straff), Magnus Jansson, Niklas Olsson, Daniel Eriksson och Marcus Andersson, de fyra sistnämnda var straffskyttar. Man möter nu vinnaren i matchen mellan Björneborgs IF och FBK Karlstad i nästa DM-drabbning, som avgörs den 22 april.

Till helgen spelar Svanskog match igen, men då träningsmatch. Man möter SK Sifhälla på konstgräset i Säffle.

Sextondelsfinal mot Fiskeviks IF stod på schemat för Svanskogsspelarna, som fick tillbringa fredagen i Arvika.

Matchen inleddes med riktigt bra spel från Svanskogs sida. Man visade upp ett stabilt försvarsspel där både backar och målvakt levererade. Framåt var det också pigga takter, vilket man också fick utdelning för i den andra halvleken.

Svanskog tog ledningen genom straff, men då gav hemmalaget svar på tal och kom igen ordentligt.

Men matchminuterna tickade på, och när bara sekunder återstod såg det ut som att Svanskog skulle lyckas hålla ifrån en kvittering. Då blev en svanskogsspelare nedtryckt av en hemmaspelare i en hörnsituation och kvitteringen var ett faktum.

Första förlängningskvarten blev en jämn sådan. Svanskog skapade bra lägen, men orken tröt. Andra förlängningskvarten såg också ut att vara Svanskogs. Men det sista flytet fanns inte, och det blev ett straffavgörande på det hela.

Möter FBK?

Svanskog gjorde mål på sina samtliga straffar, medan Fiskevik missade sin sista. Målskyttar i Svanskog var Kenneth Johansson 2 (matchminut 65 + 1 straff), Magnus Jansson, Niklas Olsson, Daniel Eriksson och Marcus Andersson, de fyra sistnämnda var straffskyttar. Man möter nu vinnaren i matchen mellan Björneborgs IF och FBK Karlstad i nästa DM-drabbning, som avgörs den 22 april.

Till helgen spelar Svanskog match igen, men då träningsmatch. Man möter SK Sifhälla på konstgräset i Säffle.