2015-03-25 11:28

2015-03-25 11:28

Många guld till Säffle

SIMNING: Rekordslakt och prispallbesök

Säffle Simsällskap har arrangerat sin inbjudningstävling Moelven Cup. Drygt 100 taggade simmare från sju värmländska klubbar och Svenljunga SK gjorde nästan 500 starter. Hemmaklubben visade upp 27 simmare. Tillsammans tog de 21 guld, 21 silver och 13 brons.

Tävlingen omfattade några grenar, 50 och 400m frisim, som simmades i öppen klass. För övrigt gällde 100m-distanser, som i prisutdelningen indelades i åldersklasserna F/P 10 år o.y., 11-12 år, 13-14 år samt 15 år o.ä. I bröst- och ryggsim simmade yngsta klassen dock bara 50m.

Två klubbrekord

Simon Wanna, som tävlar sparsamt, gav publiken en fin uppvisning på simning med fart. Själv ansåg han att han borde kunna simma snabbare. Men med tiden 4.01,73 på 400m frisim slog han dock sitt eget klubbrekord från januari i år med 7 sekunder. På 100m ryggsim lyckades han simma på 1.01,07, en halv sekund under Kaj Nilssons 25-åriga klubbrekord.

Ivo Kuijpers rycktes med av farten och slog personliga rekord på sina samtliga fem starter. Det räckte tre silver, vilket innebar dubbelsegrar till Säffle tillsammans med Simon. Efter 100m fjärilsim fick Ivo stå överst på pallen. I klassen P13-14 visade Daniel Lithner att han är på stark frammarsch i frisim. På 400m frisim sänkte han sin personbästa tid med 13 sekunder. Tre gånger kallades han till prisutdelning. Wael Louati kunde glädja sig åt bronsplats på 100m ryggsim.

I P11-12 var Jonathan Andersson mest framgångsrik med tre guld. Medaljer erövrades även av Jacob Edberg och Daniel Thörner. 11-årige Jesper Andersson slog fem personliga rekord och kan med tillförsikt se fram till nästa år då han får starta i samma klass.

Fem tripplar

Säffles yngsta pojkar, P10 o.y., dominerade sin klass totalt. Erik Mulikov, Adam Feki och Tim Weghammar stod för fyra trippelsegrar till Säffle med bra tider. Det blir intressant med Vårsimiaden om några veckor för dessa pojkar.

F15 o.ä. Den femte trippelsegern kom på damernas 400m frisim öppen klass, där Petra och Therese Johansson och Julia Mulikova gick först i mål med god marginal. Petra gladde också med ett fint lopp på 100m frisim med sluttiden 1.02,30. Alla tre var flitiga besökare av prispallen.

Caroline Andersson; F13-14, hade en riktigt bra dag med fyra starter, fyra pers och fyra segrar. Speciellt gladvar hon över tiden 1.07, 25 på 100m frisim.

11-åriga Ida Lithner, F11-12, fick nöja sig med fem silver efter Karlstads Isabelle Rydahl. Roligast var att slå simmarkompisen Therese´ åldersrekord på 50m fjärilsim med 1/100 av en sekund! I denna klass kämpade även Mirna Louati, Nathalie Myrén och Fatima Vasim-Jasim bra på sina lopp. I yngsta klassen, F10 o.y, startade Linnéa Bruce-Holm, Tilde Halldan, Amanda Orban och Sofie Leander. Linnéa gladde med medaljer på bröst- och ryggsim, Tilde fick två fjärdeplatser som bäst och slog fyra fina personliga rekord. Sofie kunde glädja sig åt ett personligt rekord med hela 22 sekunder på 100m frisim. Lagkappen 6x50m frisimsbenspark mixed avslutade varje pass med stort jubel, de yngre förmiddagens, de äldre eftermiddagens. Säffle hade två yngre lag som placerade sig på platserna 1 och 4, endast 0,7 sekunder från bronsplats. I segerlaget „sparkade”: Ida Lithner, Amanda Orban, Erik Mulikov, Adam Feki, Jacob Edberg och Jonathan Andersson. Även Säffles äldre lag gick först i mål på eftermiddagen. I segerlaget ingick Julia Mulikova, Ivo Kuijpers, Therese Johansson, Daniel Lithner, Caroline Andersson samt Petra Johansson, som simmade med en imponerande snabb fjärilkick.

Tävlingen omfattade några grenar, 50 och 400m frisim, som simmades i öppen klass. För övrigt gällde 100m-distanser, som i prisutdelningen indelades i åldersklasserna F/P 10 år o.y., 11-12 år, 13-14 år samt 15 år o.ä. I bröst- och ryggsim simmade yngsta klassen dock bara 50m.

Två klubbrekord

Simon Wanna, som tävlar sparsamt, gav publiken en fin uppvisning på simning med fart. Själv ansåg han att han borde kunna simma snabbare. Men med tiden 4.01,73 på 400m frisim slog han dock sitt eget klubbrekord från januari i år med 7 sekunder. På 100m ryggsim lyckades han simma på 1.01,07, en halv sekund under Kaj Nilssons 25-åriga klubbrekord.

Ivo Kuijpers rycktes med av farten och slog personliga rekord på sina samtliga fem starter. Det räckte tre silver, vilket innebar dubbelsegrar till Säffle tillsammans med Simon. Efter 100m fjärilsim fick Ivo stå överst på pallen. I klassen P13-14 visade Daniel Lithner att han är på stark frammarsch i frisim. På 400m frisim sänkte han sin personbästa tid med 13 sekunder. Tre gånger kallades han till prisutdelning. Wael Louati kunde glädja sig åt bronsplats på 100m ryggsim.

I P11-12 var Jonathan Andersson mest framgångsrik med tre guld. Medaljer erövrades även av Jacob Edberg och Daniel Thörner. 11-årige Jesper Andersson slog fem personliga rekord och kan med tillförsikt se fram till nästa år då han får starta i samma klass.

Fem tripplar

Säffles yngsta pojkar, P10 o.y., dominerade sin klass totalt. Erik Mulikov, Adam Feki och Tim Weghammar stod för fyra trippelsegrar till Säffle med bra tider. Det blir intressant med Vårsimiaden om några veckor för dessa pojkar.

F15 o.ä. Den femte trippelsegern kom på damernas 400m frisim öppen klass, där Petra och Therese Johansson och Julia Mulikova gick först i mål med god marginal. Petra gladde också med ett fint lopp på 100m frisim med sluttiden 1.02,30. Alla tre var flitiga besökare av prispallen.

Caroline Andersson; F13-14, hade en riktigt bra dag med fyra starter, fyra pers och fyra segrar. Speciellt gladvar hon över tiden 1.07, 25 på 100m frisim.

11-åriga Ida Lithner, F11-12, fick nöja sig med fem silver efter Karlstads Isabelle Rydahl. Roligast var att slå simmarkompisen Therese´ åldersrekord på 50m fjärilsim med 1/100 av en sekund! I denna klass kämpade även Mirna Louati, Nathalie Myrén och Fatima Vasim-Jasim bra på sina lopp. I yngsta klassen, F10 o.y, startade Linnéa Bruce-Holm, Tilde Halldan, Amanda Orban och Sofie Leander. Linnéa gladde med medaljer på bröst- och ryggsim, Tilde fick två fjärdeplatser som bäst och slog fyra fina personliga rekord. Sofie kunde glädja sig åt ett personligt rekord med hela 22 sekunder på 100m frisim. Lagkappen 6x50m frisimsbenspark mixed avslutade varje pass med stort jubel, de yngre förmiddagens, de äldre eftermiddagens. Säffle hade två yngre lag som placerade sig på platserna 1 och 4, endast 0,7 sekunder från bronsplats. I segerlaget „sparkade”: Ida Lithner, Amanda Orban, Erik Mulikov, Adam Feki, Jacob Edberg och Jonathan Andersson. Även Säffles äldre lag gick först i mål på eftermiddagen. I segerlaget ingick Julia Mulikova, Ivo Kuijpers, Therese Johansson, Daniel Lithner, Caroline Andersson samt Petra Johansson, som simmade med en imponerande snabb fjärilkick.