2015-03-09 11:44

2015-03-09 11:44

Därför förlorade SKS träningspremiären

FOTBOLL: "Andra halvlek var under all kritik"

0–4 i baken. Det blev en sur inledning på träningsmatchandet för SK Sifhälla, som i premiären på den alltid lika svinkalla konstgräsplanen åkte på en förlust mot Mellerud.

I den första halvleken stod Sifhälla upp bra mot division 3-motståndet Melleruds IF.

– Jag tycker att det mesta fungerade fint. Vi hade bra rull på bollen och skapade mer än motståndarna. De hade två avslut på hela första halvleken, men så i absolut sista minuten innan paus fick de in en boll. Ändå tycker jag att det finns mycket att vara nöjd med från första. Vi stod upp bra, visade bra tempo och fint försvarsspel, säger SKS-tränaren Johan Nordh.

I andra halvlek var förändringen total.

– Andra halvlek var under all kritik. Vårt försvarsspel rasade ihop fullständigt. I första hade vi kanske 8-9 bolltapp på egen planhalva, i andra 25. Vi slarvade i uppspelen och hängde inte med alls, fortsätter Nordh.

Vad beror det på? Är ni ringrostiga?

– Nej, men det var mycket slarv och dret. Vi var inte tillräckligt bra, helt enkelt, svarar Nordh. I första var vi ”okej plus”, i andra ”inte okej minus” kan man väl säga.

Att förlora i första träningsmatchen är dock ingen världskatastrof.

– Vi har ändrat om en del, vi måste skärpa till vårt försvarsspel den här säsongen. Vi har släppt in alldeles för många mål de senaste åren och vill få en ändring på det. Det är nu vi ska testa vad som funkar. Vi valde till exempel att spela andra halvlek med ett väldigt ungt lag. Vi tänker långsiktigt och tycker att det är viktigt att lyfta unga, egna produkter. Ido Henriksson, född 00 var med mot Mellerud och det var riktigt roligt att se honom. Han är fotbollssmart för sin ålder och är en spelare med goda förutsättningar. Han är mångsidig och offensiv i sin spelstil. En lovande a-lagsdebut, avslutar Johan Nordh.

I den första halvleken stod Sifhälla upp bra mot division 3-motståndet Melleruds IF.

– Jag tycker att det mesta fungerade fint. Vi hade bra rull på bollen och skapade mer än motståndarna. De hade två avslut på hela första halvleken, men så i absolut sista minuten innan paus fick de in en boll. Ändå tycker jag att det finns mycket att vara nöjd med från första. Vi stod upp bra, visade bra tempo och fint försvarsspel, säger SKS-tränaren Johan Nordh.

I andra halvlek var förändringen total.

– Andra halvlek var under all kritik. Vårt försvarsspel rasade ihop fullständigt. I första hade vi kanske 8-9 bolltapp på egen planhalva, i andra 25. Vi slarvade i uppspelen och hängde inte med alls, fortsätter Nordh.

Vad beror det på? Är ni ringrostiga?

– Nej, men det var mycket slarv och dret. Vi var inte tillräckligt bra, helt enkelt, svarar Nordh. I första var vi ”okej plus”, i andra ”inte okej minus” kan man väl säga.

Att förlora i första träningsmatchen är dock ingen världskatastrof.

– Vi har ändrat om en del, vi måste skärpa till vårt försvarsspel den här säsongen. Vi har släppt in alldeles för många mål de senaste åren och vill få en ändring på det. Det är nu vi ska testa vad som funkar. Vi valde till exempel att spela andra halvlek med ett väldigt ungt lag. Vi tänker långsiktigt och tycker att det är viktigt att lyfta unga, egna produkter. Ido Henriksson, född 00 var med mot Mellerud och det var riktigt roligt att se honom. Han är fotbollssmart för sin ålder och är en spelare med goda förutsättningar. Han är mångsidig och offensiv i sin spelstil. En lovande a-lagsdebut, avslutar Johan Nordh.