2015-02-27 11:13

2015-02-27 16:55

Medaljregn över Säffle

SIMNING: 21 guld i ToLuRent Cup

120 värmländska simmare gjorde upp om medaljerna när Grums SS bjöd in till tävling nyligen. Säffle SS:s tävlande tog hela 34 medaljer varav 21 guld!

Tävlingsprogrammet omfattade endast en ålder/åldersklass från 9 år och yngre till och med 14 år samt klassen 15 år och äldre.

Säffle SS hade inte mindre än fem simmare som tog guld på sina samtliga starter. Det var Ida Lithner, Adam Feki, Jacob Edberg, Ivo Kuijpers och Daniel Lithner. Ida och Adam dominerade sina klasser F11 respektive P10 totalt med 5 guld var. Jacob tog 4 guld i klassen P12. Han lyckades pricka tiderna 1.20,00 på 100m frisim och 1.30,00 på 100m ryggsim. Ivo överraskade stort när han i sitt första lopp, 100m fjärilsim sänkte sitt personliga rekord med 5 sekunder till fina 1.05,89. Personligt rekord blev det även på 100m ryggsim. Daniel i P14 gladde med en fin tid på 100m frisim, 4 sekunder snabbare än någonsin tidigare. Överst på pallen fick även Jesper Andersson stå efter ett fint lopp på 100m medley. Han förbättrade där sitt personliga rekord på med hela 10 sekunder!

Fler medaljer

15-årige Tobias Klasson i klassen P15 o.ä. kämpade väl mot äldre medtävlande och var mycket nöjd med två silver och två brons. Han underskred sina nyligen satta rekord på Malmö Open på såväl 100m ryggsim som 100m bröstsim och slog till med 11 sekunders pers på 200m medley. Tim Weghammar, P10, såg till att det blev dubbelseger tillsammans med Adam Feki på 50m ryggsim och 50m frisim. Tim klarade alltså silverplatsen.

På bröstsimmet fick Tim stå på bronsplatsen. I F10 har konkurrensen hårdnat, så hade till exempel Sofie Leanders sjunde bästa tid på 50m ryggsim räckt till ett brons i motsvarande pojkklass. Linnéa Bruce-Holms silvertider på både rygg- och bröstsimmet var bättre än pojkarnas segertider. Mirna Louati, F12, gladde med silverplats på 100m bröstsim och Tilde Halldan, F10, debuterade på 50m fjärilsim med en bronsmedalj som belöning.

Tävlingen avslutades med en 1000m-lagkapp mixed med valfritt antal deltagare och 50m som kortaste delsträcka. Säffle startade i första heatet av två och få stannade för att vänta på slutresultatet, där Säffle SS kallades fram till prispallen för att motta en silverpokal. I laget simmade, förutom ovan nämnda, även Nathalie Myrén, Fatima Vasim-Jasim och Maram Louati.

Tävlingsprogrammet omfattade endast en ålder/åldersklass från 9 år och yngre till och med 14 år samt klassen 15 år och äldre.

Säffle SS hade inte mindre än fem simmare som tog guld på sina samtliga starter. Det var Ida Lithner, Adam Feki, Jacob Edberg, Ivo Kuijpers och Daniel Lithner. Ida och Adam dominerade sina klasser F11 respektive P10 totalt med 5 guld var. Jacob tog 4 guld i klassen P12. Han lyckades pricka tiderna 1.20,00 på 100m frisim och 1.30,00 på 100m ryggsim. Ivo överraskade stort när han i sitt första lopp, 100m fjärilsim sänkte sitt personliga rekord med 5 sekunder till fina 1.05,89. Personligt rekord blev det även på 100m ryggsim. Daniel i P14 gladde med en fin tid på 100m frisim, 4 sekunder snabbare än någonsin tidigare. Överst på pallen fick även Jesper Andersson stå efter ett fint lopp på 100m medley. Han förbättrade där sitt personliga rekord på med hela 10 sekunder!

Fler medaljer

15-årige Tobias Klasson i klassen P15 o.ä. kämpade väl mot äldre medtävlande och var mycket nöjd med två silver och två brons. Han underskred sina nyligen satta rekord på Malmö Open på såväl 100m ryggsim som 100m bröstsim och slog till med 11 sekunders pers på 200m medley. Tim Weghammar, P10, såg till att det blev dubbelseger tillsammans med Adam Feki på 50m ryggsim och 50m frisim. Tim klarade alltså silverplatsen.

På bröstsimmet fick Tim stå på bronsplatsen. I F10 har konkurrensen hårdnat, så hade till exempel Sofie Leanders sjunde bästa tid på 50m ryggsim räckt till ett brons i motsvarande pojkklass. Linnéa Bruce-Holms silvertider på både rygg- och bröstsimmet var bättre än pojkarnas segertider. Mirna Louati, F12, gladde med silverplats på 100m bröstsim och Tilde Halldan, F10, debuterade på 50m fjärilsim med en bronsmedalj som belöning.

Tävlingen avslutades med en 1000m-lagkapp mixed med valfritt antal deltagare och 50m som kortaste delsträcka. Säffle startade i första heatet av två och få stannade för att vänta på slutresultatet, där Säffle SS kallades fram till prispallen för att motta en silverpokal. I laget simmade, förutom ovan nämnda, även Nathalie Myrén, Fatima Vasim-Jasim och Maram Louati.