2015-02-18 17:37

2015-02-18 17:55

Hon siktar på lyckat NM

STYRKELYFT: Taggad Petra tävlar i Finland

Säffle Atletklubbs Petra Olsson åker i morgon till Finland för att göra sin internationella tävlingsdebut i U/JNM i styrkelyft.
– Det är pirrigt, men jag känner mig i god form, säger hon till ST-sporten.

Väskorna är packade, musklerna redo. U/JNM i Finland blir Petras första internationella mästerskap.

– Jag har gjort kanske runt sju tävlingar tidigare, men aldrig något såhär stort, säger hon. Det kommer att bli väldigt speciellt, särskilt eftersom jag är ensam från klubben.

Säffle Atletklubb kommer alltså representeras av en nybörjare i internationella sammanhang – men Petra är långt ifrån grön vad gäller styrkelyft.

– Jag brukade simma med en kompis, men det blev tråkigt så vi började gymträna i stället. 2012 gjorde jag min första tävling, jag hade ett uppehåll ett tag och sedan körde jag i gång igen. Mer seriöst har jag kört sedan förra hösten, ungefär.

När serietävlingen i styrkelyft anordnades i Tegnérhallen fanns Petra med.

– Det vore kul om jag kunde slå de resultat jag gjorde då. Inför den tävlingen visste jag ju att jag skulle till NM, så jag ville inte ta ut mig. Jag hoppas att jag inte gjorde det... Men formen känns bra och jag är väldigt taggad inför uppgiften.

Under torsdagen, åker alltså Petra till Finland. Hon kommer att tävla på fredag och deltar i samtliga grenar.

– Knäböj är favoriten, medan marklyftet är det jag gillar minst.

Niklas Nordling har tidigare varit med i mästerskapet, men nu är det alltså Petras tur att göra upp om titlarna.

Lycka till!

Väskorna är packade, musklerna redo. U/JNM i Finland blir Petras första internationella mästerskap.

– Jag har gjort kanske runt sju tävlingar tidigare, men aldrig något såhär stort, säger hon. Det kommer att bli väldigt speciellt, särskilt eftersom jag är ensam från klubben.

Säffle Atletklubb kommer alltså representeras av en nybörjare i internationella sammanhang – men Petra är långt ifrån grön vad gäller styrkelyft.

– Jag brukade simma med en kompis, men det blev tråkigt så vi började gymträna i stället. 2012 gjorde jag min första tävling, jag hade ett uppehåll ett tag och sedan körde jag i gång igen. Mer seriöst har jag kört sedan förra hösten, ungefär.

När serietävlingen i styrkelyft anordnades i Tegnérhallen fanns Petra med.

– Det vore kul om jag kunde slå de resultat jag gjorde då. Inför den tävlingen visste jag ju att jag skulle till NM, så jag ville inte ta ut mig. Jag hoppas att jag inte gjorde det... Men formen känns bra och jag är väldigt taggad inför uppgiften.

Under torsdagen, åker alltså Petra till Finland. Hon kommer att tävla på fredag och deltar i samtliga grenar.

– Knäböj är favoriten, medan marklyftet är det jag gillar minst.

Niklas Nordling har tidigare varit med i mästerskapet, men nu är det alltså Petras tur att göra upp om titlarna.

Lycka till!