2017-08-10 08:41

2017-08-10 08:42

Hundar söks för musikalen Annie

SÄFFLE: ”De ska vara lugna och trygga”

På söndag anordnar Säffleoperan en annorlunda audition när man söker två hundar till höstens musikal. Hundarna som ska vara med på scenen är tänkta till Klara Nordmarker och Felicia Byh som båda alternerar i rollen som Annie.

– Det är hittills tio hundar som vi vet kommer på söndag. Flera är agilitystjärnor och har varit med i hundtävlingar. En hund som vi vet kommer på söndag har varit med i den norska versionen av tv-programmet Talang. Gensvaret när vi gick ut och sökte hundar på Facebook har varit enormt. Många delade inlägget vilket nådde 15 000 personer, berättar Tobias Norelius, producent.

Vilka egenskaper bör hundarna ha?

– För det första ska de tycka om barn. De ska vara trygga och lugna och inte blir rädda av musik och att Annie sjunger bredvid. Det är inte jätteviktigt med en viss ras, men gärna någon större sort. Ingen tax, säger Tobias Norelius.

Just nu byggs scenografin på Medis snart drar repetitionerna igång efter sommaruppehållet. Hundrollerna ska tillsättas så fort som möjligt för att Klara och Felicia som spelar Annie har tid att lära känna sina hundar.

Till audition på söndag behöver man inte anmäla sin hund, det är bara att komma, berättar Tobias.

Premiär för Annie är 7 oktober.

– Det är hittills tio hundar som vi vet kommer på söndag. Flera är agilitystjärnor och har varit med i hundtävlingar. En hund som vi vet kommer på söndag har varit med i den norska versionen av tv-programmet Talang. Gensvaret när vi gick ut och sökte hundar på Facebook har varit enormt. Många delade inlägget vilket nådde 15 000 personer, berättar Tobias Norelius, producent.

Vilka egenskaper bör hundarna ha?

– För det första ska de tycka om barn. De ska vara trygga och lugna och inte blir rädda av musik och att Annie sjunger bredvid. Det är inte jätteviktigt med en viss ras, men gärna någon större sort. Ingen tax, säger Tobias Norelius.

Just nu byggs scenografin på Medis snart drar repetitionerna igång efter sommaruppehållet. Hundrollerna ska tillsättas så fort som möjligt för att Klara och Felicia som spelar Annie har tid att lära känna sina hundar.

Till audition på söndag behöver man inte anmäla sin hund, det är bara att komma, berättar Tobias.

Premiär för Annie är 7 oktober.

  • Albin Norén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.