2017-01-10 06:00

2017-01-10 06:00

Pernilla Andersson gästar Säffles visklubb

NÖJE

Visklubb -67 har laddat upp inför våren med att ta fram ett spännande och omväxlande program. Det blir efterlängtade stjärnor på scenen liksom kära återseenden.

Den 27 januari inleds visvåren i Silvénska när flera lokala bekantskaper står på scenen. Det blir dikt och ton med Visklubbens egna musiker och gästartister. ”Än en gång däran” är namnet för kvällen. Denna kväll står konditorn C.A Rohdin i fokus – eller rättare sagt konditorns speciella dryck mandelbrus. Dragspel, dikter, visor och allsång blir det garanterat. På scenen medverkar Anna Haglund, Magnus Liljeqvist, Tommy Edström, Anders och Per, Karl-Gustav Karlsson, Tveta Trion, Carl-Olov Sävö, Staffan Jönsson och Rolf Karlgren.

Med gitarrist

Den 17 februari kommer Pernilla Andersson till Medborgarhuset. Det är första gången hon gästar Visklubben. Pernilla har med sig gitarristen Fredrik Rönnqvist. Pernilla har släppt nio album, det senaste heter Tiggrinnan och handlar om styrka och svaghet – ”i varje tiger finns en tiggare”.

Den årliga hyllningen till Evert Taube hålls den 12 mars i Medborgarhuset. Den här gången får Visklubben besök av Kompisarna som kommer att tolka Taube på sitt eget sätt.

Vistolkare

I april, den 7:e, kommer två av Skandinavens främsta vistolkare till Säffle. På Medborgarhusets scen ser vi Jan-Olof Andersson och Lars Klevstrand. Andersson fick i december 2016 ta emot Taubesällskapets trubadurpris. Klevstrand har genom åren mottagit flera stora utmärkelser. Han är en stor profil inom norsk visa och är med i gruppen Tre om Taube som varje sommar ger mellan 60 och 80 Taubeföreställningar på Engelsviken brygge utanför Fredrikstad.

Den 12 maj flyttar Visklubben ut till Knusesunds herrgård.

Vårsoaré som final

Där underhåller Kompisarna, och detta blir en repris på 2016 års succé. Visa, pop och rock blandas och det flaggas för gästartister.

Säsongen avslutas i Medborgarhuset den 20 maj med en vårsoaré. Musik och mat står på programmet.

Den 27 januari inleds visvåren i Silvénska när flera lokala bekantskaper står på scenen. Det blir dikt och ton med Visklubbens egna musiker och gästartister. ”Än en gång däran” är namnet för kvällen. Denna kväll står konditorn C.A Rohdin i fokus – eller rättare sagt konditorns speciella dryck mandelbrus. Dragspel, dikter, visor och allsång blir det garanterat. På scenen medverkar Anna Haglund, Magnus Liljeqvist, Tommy Edström, Anders och Per, Karl-Gustav Karlsson, Tveta Trion, Carl-Olov Sävö, Staffan Jönsson och Rolf Karlgren.

Med gitarrist

Den 17 februari kommer Pernilla Andersson till Medborgarhuset. Det är första gången hon gästar Visklubben. Pernilla har med sig gitarristen Fredrik Rönnqvist. Pernilla har släppt nio album, det senaste heter Tiggrinnan och handlar om styrka och svaghet – ”i varje tiger finns en tiggare”.

Den årliga hyllningen till Evert Taube hålls den 12 mars i Medborgarhuset. Den här gången får Visklubben besök av Kompisarna som kommer att tolka Taube på sitt eget sätt.

Vistolkare

I april, den 7:e, kommer två av Skandinavens främsta vistolkare till Säffle. På Medborgarhusets scen ser vi Jan-Olof Andersson och Lars Klevstrand. Andersson fick i december 2016 ta emot Taubesällskapets trubadurpris. Klevstrand har genom åren mottagit flera stora utmärkelser. Han är en stor profil inom norsk visa och är med i gruppen Tre om Taube som varje sommar ger mellan 60 och 80 Taubeföreställningar på Engelsviken brygge utanför Fredrikstad.

Den 12 maj flyttar Visklubben ut till Knusesunds herrgård.

Vårsoaré som final

Där underhåller Kompisarna, och detta blir en repris på 2016 års succé. Visa, pop och rock blandas och det flaggas för gästartister.

Säsongen avslutas i Medborgarhuset den 20 maj med en vårsoaré. Musik och mat står på programmet.