2016-04-25 11:35

2016-04-25 11:35

Rossinis musik fyllde By kyrka

KULTUR: Imponerande konsert på lördagseftermiddagen

I lördags framfördes ett av Rossinis kyrkliga verk, Petite Messe Solennelle, i By Kyrka – med mycket publik och fantastiska stämmor.

Gioacchino Rossini är en av alla tiders mest framgångsrika operakompositörer, och blev snabbt operapublikens stora favorit. Under lördagseftermiddagen hade Säffleborna chansen att lyssna till hans verk Petite Messe Solennelle då det framfördes i By Kyrka.

Det var Säffle Oreatoriekör, under ledning av Nils Lundström, tillsammans med den mycket duktiga pianisten Lars-David Nilsson, som inledde konserten.

Fina meriter

Gäster för kvällen var sopranen Lisa Carlioth från Stockholm, alten Annika Hudak med rötter i Skåne, tenoren Olof Lilja från Stockholm och barytonen Peter Boman från Karlstad – alla med mycket fina meriter och fantastiska stämmor.

Solon hördes

Tillsammans med Säffles mycket duktiga Oreatoriekör och Lars-David vid pianot bjöd de på en vacker konsert, och publiken som kommit till By kyrka var med än nöjda med vad de hörde.

Petite Messe Solennelle blev mycket omtyckt under Rossinis levnadstid och han ombads även göra en orkestrering av detta verk. Han lade även in ett pianosolo och ett sopransolo i mässan som vi naturligtvis även fick höra i By kyrka.

En mycket lyckad eftermiddag i By med högtidlig stämning, vackra stämmor och fin musik.

Gioacchino Rossini är en av alla tiders mest framgångsrika operakompositörer, och blev snabbt operapublikens stora favorit. Under lördagseftermiddagen hade Säffleborna chansen att lyssna till hans verk Petite Messe Solennelle då det framfördes i By Kyrka.

Det var Säffle Oreatoriekör, under ledning av Nils Lundström, tillsammans med den mycket duktiga pianisten Lars-David Nilsson, som inledde konserten.

Fina meriter

Gäster för kvällen var sopranen Lisa Carlioth från Stockholm, alten Annika Hudak med rötter i Skåne, tenoren Olof Lilja från Stockholm och barytonen Peter Boman från Karlstad – alla med mycket fina meriter och fantastiska stämmor.

Solon hördes

Tillsammans med Säffles mycket duktiga Oreatoriekör och Lars-David vid pianot bjöd de på en vacker konsert, och publiken som kommit till By kyrka var med än nöjda med vad de hörde.

Petite Messe Solennelle blev mycket omtyckt under Rossinis levnadstid och han ombads även göra en orkestrering av detta verk. Han lade även in ett pianosolo och ett sopransolo i mässan som vi naturligtvis även fick höra i By kyrka.

En mycket lyckad eftermiddag i By med högtidlig stämning, vackra stämmor och fin musik.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.