2016-04-18 15:27

2016-04-18 15:27

Vacker och stämningsfull konsert

MUSIK: Water Concert fyllde Bro kyrka med publik

I Bro kyrka har Värmlandsbro Water Concert blivit en återkommande tradition med syfte att samla in pengar för att hjälpa nödlidande med vattenförsörjning.

Det var femte året i rad som eldsjälen Eva Harstad arrangerade Värmlandsbro Water Concert i syfte att samla in pengar som ska användas för att lindra nöden i Etiopien och Zimbabwe där torkan just nu är oerhört svår.

– Det är en tyst katastrof som pågår därnere. Vi behöver påminnas om hur bra vi har det och att vi ska vara tacksamma för det, sa Eva Harstad.

Det var fritt inträde till konserten men besökarna lämnade en slant i den insamlingsbössa som cirkulerade i kyrkan under konserten.

Kyrkoherde Lena Skoting påminde också om vattnets betydelse:

– Rent dricksvatten är sällsynt och dyrbart för många människor och vår tillgång på vatten är en rikedom som är ofattbar för en stor del av jordens människor, sa hon.

Konserten var en manifestation av olika musikstilar och den blandade repertoaren föll alla i smaken. Anders Segerström var inblandad i mycket och inledde konserten med att spela Värmlandsvisan varefter han dirigerade Långseruds vårsångare i tre mäktiga vårsånger.

På piano ackompanjerade han också när Britt Gagnero spelade Over the rainbow på flöjt och sjöng För kärlekens skull tillsammans med Pernilla Radborn.

Ruins övertygade

Ruins, med starka band till Värmlandsbro, bjöd på några låtar från sin färska platta och gjorde starkt intryck på alla. Fem starka låtar visade vilken stor bredd bandet har på sin repertoar. Med den nya plattan bör stora möjligheter öppna sig för Ruins.

Bandets cellist Caroline Johansson spelade Pie Jesus av Andrew Lloyd Webber tillsammans med Britt Gagnero på kyrkorgel och Pernilla Radborn som solist.

En annan solist var Thereze Knutsson som dels sjöng Monicas vals, en av Monica Zetterlunds vackraste låtar och dels sjöng Kent-låten Utan dina andetag. Mer Monica Zetterlund blev det av en annan solist, Lisa Malmqvist, som bland annat sjöng Att angöra en brygga.

Det var femte året i rad som eldsjälen Eva Harstad arrangerade Värmlandsbro Water Concert i syfte att samla in pengar som ska användas för att lindra nöden i Etiopien och Zimbabwe där torkan just nu är oerhört svår.

– Det är en tyst katastrof som pågår därnere. Vi behöver påminnas om hur bra vi har det och att vi ska vara tacksamma för det, sa Eva Harstad.

Det var fritt inträde till konserten men besökarna lämnade en slant i den insamlingsbössa som cirkulerade i kyrkan under konserten.

Kyrkoherde Lena Skoting påminde också om vattnets betydelse:

– Rent dricksvatten är sällsynt och dyrbart för många människor och vår tillgång på vatten är en rikedom som är ofattbar för en stor del av jordens människor, sa hon.

Konserten var en manifestation av olika musikstilar och den blandade repertoaren föll alla i smaken. Anders Segerström var inblandad i mycket och inledde konserten med att spela Värmlandsvisan varefter han dirigerade Långseruds vårsångare i tre mäktiga vårsånger.

På piano ackompanjerade han också när Britt Gagnero spelade Over the rainbow på flöjt och sjöng För kärlekens skull tillsammans med Pernilla Radborn.

Ruins övertygade

Ruins, med starka band till Värmlandsbro, bjöd på några låtar från sin färska platta och gjorde starkt intryck på alla. Fem starka låtar visade vilken stor bredd bandet har på sin repertoar. Med den nya plattan bör stora möjligheter öppna sig för Ruins.

Bandets cellist Caroline Johansson spelade Pie Jesus av Andrew Lloyd Webber tillsammans med Britt Gagnero på kyrkorgel och Pernilla Radborn som solist.

En annan solist var Thereze Knutsson som dels sjöng Monicas vals, en av Monica Zetterlunds vackraste låtar och dels sjöng Kent-låten Utan dina andetag. Mer Monica Zetterlund blev det av en annan solist, Lisa Malmqvist, som bland annat sjöng Att angöra en brygga.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.