2016-03-11 11:13

2016-03-11 11:13

Tio konserter i fem länder

MUSIK: Intensiv Europaturné för Draconian

Turné. Tio konserter på tio dagar i tio europeiska städer. Säfflebandet Draconian har varit på turné och mött fansen.

– Det var riktigt skoj, berättar gitarristen Johan Ericson.

Det har varit en intensiv månad för medlemmarna i Draconian. I höstas släppte bandet sin efterlängtade platta Sovran som följdes upp med en video inspelad på Island. Under februari-mars har bandet dessutom genomfört sin största turné hittills med tio konserter i fem olika länder.

– Vi spelade varenda dag. Det var intensivt men väldigt skoj. Att stå på scenen och spela inför fansen är den stora drivkraften när man är med i ett band. Det är värt allt, säger Johan Ericsson, gitarrist och låtskrivare i Draconian.

Med tre andra band

Bandet turnerade tillsammans med tre andra band i samma genre, Omnium Gatherum, Year of the Goat och Oceanwake. Säfflebandet var huvudakt i hälften av konserterna.

– Vi spelade mycket från nya plattan men också några av våra äldre låtar, berättar Johan.

Vad fick ni för respons från publiken?

– Väldigt bra och det var förstås roligt. Vi såg att flera av fansen var med på flera konserter, speciellt i Tyskland där vi spelade i fem olika städer, bland annat München och Berlin.

Turnén började med tre konserter i Tyskland, fortsatte i Polen, Slovakien, Ungern och Österrike och avslutades med två spelningar i Tyskland.

– Det enda trista som hände var att en magsjuka drog igenom turnébussen. Ingen av oss kom undan men vi genomförde alla spelningar, berättar Johan.

Till saken hör att Draconian i mitten av februari också reste till Grekland för att göra två konserter. Nu jobbar bandets nye manager med att planera för fler spelningar utomlands. Dessutom är det klart att bandet i sommar ska spela på stora festivaler i Tyskland och i Transylvanien (!) i Rumänien.

Fredrik har slutat

Under turnén saknades två av Draconians ordinarie medlemmar. Trumslagaren Jerry Torstensson var tillfälligt ersatt av norrmannen Tarald Lie från bandet Tristania och basisten Fredrik Johansson, som lämnat bandet, var tillfälligt ersatt av Daniel Änghede som bland annat är med och sjunger på nya plattan.

– Vi jobbar med att hitta en ny basist men Daniel kommer att spela med oss till vidare, berättar Johan.

Det har varit en intensiv månad för medlemmarna i Draconian. I höstas släppte bandet sin efterlängtade platta Sovran som följdes upp med en video inspelad på Island. Under februari-mars har bandet dessutom genomfört sin största turné hittills med tio konserter i fem olika länder.

– Vi spelade varenda dag. Det var intensivt men väldigt skoj. Att stå på scenen och spela inför fansen är den stora drivkraften när man är med i ett band. Det är värt allt, säger Johan Ericsson, gitarrist och låtskrivare i Draconian.

Med tre andra band

Bandet turnerade tillsammans med tre andra band i samma genre, Omnium Gatherum, Year of the Goat och Oceanwake. Säfflebandet var huvudakt i hälften av konserterna.

– Vi spelade mycket från nya plattan men också några av våra äldre låtar, berättar Johan.

Vad fick ni för respons från publiken?

– Väldigt bra och det var förstås roligt. Vi såg att flera av fansen var med på flera konserter, speciellt i Tyskland där vi spelade i fem olika städer, bland annat München och Berlin.

Turnén började med tre konserter i Tyskland, fortsatte i Polen, Slovakien, Ungern och Österrike och avslutades med två spelningar i Tyskland.

– Det enda trista som hände var att en magsjuka drog igenom turnébussen. Ingen av oss kom undan men vi genomförde alla spelningar, berättar Johan.

Till saken hör att Draconian i mitten av februari också reste till Grekland för att göra två konserter. Nu jobbar bandets nye manager med att planera för fler spelningar utomlands. Dessutom är det klart att bandet i sommar ska spela på stora festivaler i Tyskland och i Transylvanien (!) i Rumänien.

Fredrik har slutat

Under turnén saknades två av Draconians ordinarie medlemmar. Trumslagaren Jerry Torstensson var tillfälligt ersatt av norrmannen Tarald Lie från bandet Tristania och basisten Fredrik Johansson, som lämnat bandet, var tillfälligt ersatt av Daniel Änghede som bland annat är med och sjunger på nya plattan.

– Vi jobbar med att hitta en ny basist men Daniel kommer att spela med oss till vidare, berättar Johan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.