2016-01-06 14:55

2016-01-06 14:55

Körsång fyllde Säffle kyrka

SÄFFLE: Song of Joy bjöd på show

Om julstämningen hade hunnit försvinna infann den sig snabbt igen i tisdags, när Song of Joy sjöng pampiga versioner av kända julsånger i Säffle kyrka.

Song of Joy heter Dalslandskören som i 15 års tid spridit julstämning genom att anordna konserter i vintertid. De sjunger både kända och okända julsånger på ett eget sätt, och i onsdags kväll var det äntligen dags för Säfflepubliken att ännu ett år få besök av den stora och välsjungande kören.

Song of Joys körmedlemmar kommer till största del från norra Dalsland men gott om hemvändare ansluter sig till julkonserterna – som beskrivs vara årets höjdpunkt för kören.

Kören har gästat Säffle tidigare, men då sjungit i Medborgarhuset. I år kom den alltså till Säffle kyrka och det blev en speciell konsert publiken fick ta del av. Då kören haft julkonserter i 15 år fanns en rejäl låtskatt att välja ur när körledaren Bitgitta Stenbratt skulle sätta ihop programmet. Under titeln ”Joy to the world” hade allt från Staffansvisan till Koppången samlats.

Konserten var uppdelad i två delar, där höjdpunkterna duggade tätt både före och efter pausen.

– Vi är larvigt förtjusta i julmusik och när jullåtarna tar slut så gör vi om vanliga låtar till julsånger, skrattade Stefan Amnehag, körmedlemmen som skötte pratet mellan låtarna.

Komp of Joy heter orkestern som leddes av Michael Ottosson och som kompade kören på ett utomordentligt sätt. Orkesterledaren Ottosson är den som skapat de flesta arrangemangen som kören bjuder på, och publiken uppskattade de lite annorlunda versionerna av exempelvis Händels Hallelujahkör och Jingle Bells.

Gåshud och tårar blev det ju självklart också. Ingen julkonsert utan att undertecknad bölar en skvätt. O holy night belönades med rungande applåder och jubel och var första delens final.

Extranumret, för ett sådant blev det ju givetvis efter att publiken rest sig upp och gett kören stående ovationer efter del 2, var fantastiskt. Joyful, joyful med Sven-Erling Sjölie som solist var en vitamininjektion som heter duga.

Song of Joy heter Dalslandskören som i 15 års tid spridit julstämning genom att anordna konserter i vintertid. De sjunger både kända och okända julsånger på ett eget sätt, och i onsdags kväll var det äntligen dags för Säfflepubliken att ännu ett år få besök av den stora och välsjungande kören.

Song of Joys körmedlemmar kommer till största del från norra Dalsland men gott om hemvändare ansluter sig till julkonserterna – som beskrivs vara årets höjdpunkt för kören.

Kören har gästat Säffle tidigare, men då sjungit i Medborgarhuset. I år kom den alltså till Säffle kyrka och det blev en speciell konsert publiken fick ta del av. Då kören haft julkonserter i 15 år fanns en rejäl låtskatt att välja ur när körledaren Bitgitta Stenbratt skulle sätta ihop programmet. Under titeln ”Joy to the world” hade allt från Staffansvisan till Koppången samlats.

Konserten var uppdelad i två delar, där höjdpunkterna duggade tätt både före och efter pausen.

– Vi är larvigt förtjusta i julmusik och när jullåtarna tar slut så gör vi om vanliga låtar till julsånger, skrattade Stefan Amnehag, körmedlemmen som skötte pratet mellan låtarna.

Komp of Joy heter orkestern som leddes av Michael Ottosson och som kompade kören på ett utomordentligt sätt. Orkesterledaren Ottosson är den som skapat de flesta arrangemangen som kören bjuder på, och publiken uppskattade de lite annorlunda versionerna av exempelvis Händels Hallelujahkör och Jingle Bells.

Gåshud och tårar blev det ju självklart också. Ingen julkonsert utan att undertecknad bölar en skvätt. O holy night belönades med rungande applåder och jubel och var första delens final.

Extranumret, för ett sådant blev det ju givetvis efter att publiken rest sig upp och gett kören stående ovationer efter del 2, var fantastiskt. Joyful, joyful med Sven-Erling Sjölie som solist var en vitamininjektion som heter duga.