2015-11-14 06:00

2015-11-14 06:00

Fin kväll med Granny K i Medis

MUSIK: Härlig musik förgyllde torsdagskvällen

Granny K, folkrockgruppen med ”poetisk progg” som signum, bjöd verkligen på en fin kväll i Medborgarhusets dansrotunda på torsdagskvällen. Det var avskalat och intimt och det var texter med innehåll som berörde.

Det mesta av materialet hade Granny K själv, det vill säga Karin Forsling, skrivit i samarbete med Caroline Eriksson, keyboard och sång, som ofta komponerat musiken. På repertoaren fanns även bland annat ett par låtar av Mikael Wiehe, Ted Ströms Vintersaga och Balladen om Joe Hill.

Karin introducerade låtarna på ett mycket personligt och tilltalande sätt, vilket gav ytterligare en dimension till de fina texterna. Kvällen till ära framfördes nu en alldeles nyskriven låt för allra första gången.

Kompetent komp

I gruppen ingick också Mathias Waerme, trummor, Lasse Högberg bas och Magnus Liljeqvist, gitarr. Tillsammans med Caroline Eriksson bildade de ett synnerligen kompetent komp med Säfflebon Magnus Liljeqvist som den lysande stjärnan.

Programmet inleddes av Moa och Niklas Lychou, dotter och far, med ett blandat program. Blott 17 år gammal imponerade Moa stort med sin röst, föredömligt uppbackad av pappa Niklas på gitarr. En lyckad start på kvällen.

Det mesta av materialet hade Granny K själv, det vill säga Karin Forsling, skrivit i samarbete med Caroline Eriksson, keyboard och sång, som ofta komponerat musiken. På repertoaren fanns även bland annat ett par låtar av Mikael Wiehe, Ted Ströms Vintersaga och Balladen om Joe Hill.

Karin introducerade låtarna på ett mycket personligt och tilltalande sätt, vilket gav ytterligare en dimension till de fina texterna. Kvällen till ära framfördes nu en alldeles nyskriven låt för allra första gången.

Kompetent komp

I gruppen ingick också Mathias Waerme, trummor, Lasse Högberg bas och Magnus Liljeqvist, gitarr. Tillsammans med Caroline Eriksson bildade de ett synnerligen kompetent komp med Säfflebon Magnus Liljeqvist som den lysande stjärnan.

Programmet inleddes av Moa och Niklas Lychou, dotter och far, med ett blandat program. Blott 17 år gammal imponerade Moa stort med sin röst, föredömligt uppbackad av pappa Niklas på gitarr. En lyckad start på kvällen.