2015-09-22 06:00

2015-09-22 06:00

Stark jazzhöst medflera höjdpunkter

MUSIK: Artister från både Ungern och USA

Seffle Jazz Club har haft höstpremiär men tre riktiga godbitar återstår i ett starkt höstprogram.

Monica Borrfors, en av landets förnämsta jazzsångerskor, har under årens lopp besökt jazzklubben vid åtskilliga tillfällen och återkommer i höst. Den 1 oktober ger hon en konsert tillsammans med en rutinerad kvartett med bland annat sin make, pianisten Gösta Nilsson.

Den 22 oktober får klubben besök från Ungern. Det är Budapest Swing Jazzstep Band som kommer på besök under en Sverigeturné. Det är ett sexmannaband som kommer att bjuda publiken på färgstark musik.

Mer internationell prägel blir det den 26 november då Tomas Janzon Trio från New York ger konsert. Gitarristen Tomas Janzon är stockholmare men verksam i USA sedan början av 90-talet. I bandet ingår också basisten Essiet Okon Eessiet samt trumslagaren ”Tootie” Heath.

Monica Borrfors, en av landets förnämsta jazzsångerskor, har under årens lopp besökt jazzklubben vid åtskilliga tillfällen och återkommer i höst. Den 1 oktober ger hon en konsert tillsammans med en rutinerad kvartett med bland annat sin make, pianisten Gösta Nilsson.

Den 22 oktober får klubben besök från Ungern. Det är Budapest Swing Jazzstep Band som kommer på besök under en Sverigeturné. Det är ett sexmannaband som kommer att bjuda publiken på färgstark musik.

Mer internationell prägel blir det den 26 november då Tomas Janzon Trio från New York ger konsert. Gitarristen Tomas Janzon är stockholmare men verksam i USA sedan början av 90-talet. I bandet ingår också basisten Essiet Okon Eessiet samt trumslagaren ”Tootie” Heath.