2015-09-12 06:00

2015-09-12 06:00

Jazzhösten har startat!

NÖJE: Fin kväll hos jazzklubben

Göteborgsbandet Papa Piders inledde på torsdagskvällen jazzhösten hos Seffle Jazz Club på Hotell Royal.

Papa Piders visade att man är ett av Göteborgs allra bästa gammeljazzband och gav utlopp för spelglädje och entusiasm från första till sista tonen.

När det ges jazz av den gamla skolan med New Orleans jazz i grunden trivs den trogna jazzpubliken i Säffle. Till premiärkvällen kom 100 personer. Inte illa...

Premiärlåten Just a little while tätt följd Alexander ragtime Band från 1937 satte en speciell prägel på jazzkvällen. Papa Piders är ett sällsynt explosivt och musikaliskt starkt tradjazzband med rötter långt ner i historien. Kvällen bjöd på mängder av gladjazz och publiken stampade med fötterna i de välkända gamla låtarna som klingade gott i den traditionella New Orleansstilen.

Men man gav också prov på skiffeljazz och i Good Night Irene i rocktempo steg man fram några årtionden i musikhistorien. Härligt sväng och fantastisk utstrålning.

Publiken fick uppleva jazzlåtar som är starkt förknippade med legendaren Louis Armstrong som till exempel Potato Head Blues för att ta ett exempel.

Papa Piders har goda musikaliska kvaliteter och behärskar gladjazzen mycket bra. Dessutom med mycket sång och glädje.

Anders Hultman pratade oavbrutet mellan låtarna och på folkskollärarens vis lotsade han oss igenom repertoaren på sitt härliga göteborgska maner. Dessutom med goda kvaliteter i banjospelet

Bandet hade följande sammansättning: Klas Nilsson trumpet, Sverker Nyström klarinett och sång, Peter Åvall trombon sång, Anders Hultman banjo sång, Claes Nordborg kontrabas och sång och Bo Lindgren trummor. I konsertens paus uppmärksammade jazzklubbens nye ordförande Eva Löfendahl tre medlemmar som utsågs till nya hedersmedlemmar i Seffle Jazz Clubb. De nya hedersmedlemmarna är Stig Andersson, Bo Lennart Hjalmarsson och Lennart Gedda. Alla har tjänat klubben sedan starten.

Nästa gäster hos jazzklubben är Monica Borrfors med orkester torsdagen den 1 oktober.

När det ges jazz av den gamla skolan med New Orleans jazz i grunden trivs den trogna jazzpubliken i Säffle. Till premiärkvällen kom 100 personer. Inte illa...

Premiärlåten Just a little while tätt följd Alexander ragtime Band från 1937 satte en speciell prägel på jazzkvällen. Papa Piders är ett sällsynt explosivt och musikaliskt starkt tradjazzband med rötter långt ner i historien. Kvällen bjöd på mängder av gladjazz och publiken stampade med fötterna i de välkända gamla låtarna som klingade gott i den traditionella New Orleansstilen.

Men man gav också prov på skiffeljazz och i Good Night Irene i rocktempo steg man fram några årtionden i musikhistorien. Härligt sväng och fantastisk utstrålning.

Publiken fick uppleva jazzlåtar som är starkt förknippade med legendaren Louis Armstrong som till exempel Potato Head Blues för att ta ett exempel.

Papa Piders har goda musikaliska kvaliteter och behärskar gladjazzen mycket bra. Dessutom med mycket sång och glädje.

Anders Hultman pratade oavbrutet mellan låtarna och på folkskollärarens vis lotsade han oss igenom repertoaren på sitt härliga göteborgska maner. Dessutom med goda kvaliteter i banjospelet

Bandet hade följande sammansättning: Klas Nilsson trumpet, Sverker Nyström klarinett och sång, Peter Åvall trombon sång, Anders Hultman banjo sång, Claes Nordborg kontrabas och sång och Bo Lindgren trummor. I konsertens paus uppmärksammade jazzklubbens nye ordförande Eva Löfendahl tre medlemmar som utsågs till nya hedersmedlemmar i Seffle Jazz Clubb. De nya hedersmedlemmarna är Stig Andersson, Bo Lennart Hjalmarsson och Lennart Gedda. Alla har tjänat klubben sedan starten.

Nästa gäster hos jazzklubben är Monica Borrfors med orkester torsdagen den 1 oktober.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.