2015-08-29 06:00

2015-08-29 06:00

Spännande höst väntar

SÄFFLE: Från världsfrågor till feministisk humor

Förstå världen med radiokorrespondenterna, lyssna till musikaliska hyllningar eller förbered dig för ett helkvällskaos med massor av skratt under hösten. En härlig blandning väntar när Säffle Teaterförening presenterar sitt höstprogram.

Torsdagen den 3 september startar programmet. Då får Säffleborna chansen att möta människorna bakom radiorösterna, då radiokorrespondenterna kommer till Säffle och Rotundan i Medborgarhuset. Det utlovas en helkväll med öppna samtal från scenen och ett unikt tillfälle att möta Cecilia Uddén som rapporterat från bland annat Mellanöstern, och Agneta Ramberg som är utrikeskommentator. Tidigare var det sagt att David Carlqvist, som rapporterar från Peking, skulle komma. Man hade också höjt ett varningens finger för att korrespondenterna kan komma att bytas, beroende på världsläget. Detta har också skett vilket gjort att Agneta tagit Davids plats, då han sänts tillbaka till Kina.

Det är korrespondenternas verklighet som står i centrum under kvällen och publiken får höra om olika världshändelser och om journalisternas erfarenheter. Moderator för kvällen är Johar Bendjelloul från P1-morgon.

Humor i fokus

Onsdagen den 23 september är det dags för nästa programpunkt. Då får Sagasalongen besök av komikern Eric Löwenthal. Han kommer bjuda på en humorshow kallad Fadern - en ren humorföreställning utifrån att vara far till ett barn med grav utvecklingsstörning. En unik föreställning som görs med värme och djärvhet, som dessutom är nominerad till ”Årets föreställning” vid Svenska Standupgalan den 3 september.

Lekfullt i Svanskog

Söndagen den 27 september bjuds det på ett musikprogram med Åsa Bergh och Bo Sandberg i Folkets hus i Svanskog. De reflekterar över roller i livet och på scen - en lekfull och undersökande föreställning med härlig musik. Den 1 november hyllas konstnären, vispoeten och människan Allan Edwall av sångaren Rolf Lydahl och kompositören Torbjörn Grass. ”Allan - en passionerad färdknäpp” och även den föreställningen ges i Folkets hus i Svanskog.

Silvénska villan har, den 30 september, en hyllning till Frida Kahlo som gick bort för 61 år sedan på agendan. Sabina Agnas och flöjtisten Anna Bohman Hald vill hylla denna kvinna med spännande musik, Fredas färgsprakande målningar och dagboksanteckningar. Deras framträdande är en hyllning till kvinnan som vågade måla sin egen verklighet.

Medborgarhuset bjuder på en cabaret, fullspäckad med dans, musik och gränsöverskridande feministisk humor den 24 november. Det är systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf som gästar Säffle och bjuder på ett färgsprakande helkvällskaos - där inget ämne går säkert. Slå pattarna i taket heter föreställningen.

Torsdagen den 3 september startar programmet. Då får Säffleborna chansen att möta människorna bakom radiorösterna, då radiokorrespondenterna kommer till Säffle och Rotundan i Medborgarhuset. Det utlovas en helkväll med öppna samtal från scenen och ett unikt tillfälle att möta Cecilia Uddén som rapporterat från bland annat Mellanöstern, och Agneta Ramberg som är utrikeskommentator. Tidigare var det sagt att David Carlqvist, som rapporterar från Peking, skulle komma. Man hade också höjt ett varningens finger för att korrespondenterna kan komma att bytas, beroende på världsläget. Detta har också skett vilket gjort att Agneta tagit Davids plats, då han sänts tillbaka till Kina.

Det är korrespondenternas verklighet som står i centrum under kvällen och publiken får höra om olika världshändelser och om journalisternas erfarenheter. Moderator för kvällen är Johar Bendjelloul från P1-morgon.

Humor i fokus

Onsdagen den 23 september är det dags för nästa programpunkt. Då får Sagasalongen besök av komikern Eric Löwenthal. Han kommer bjuda på en humorshow kallad Fadern - en ren humorföreställning utifrån att vara far till ett barn med grav utvecklingsstörning. En unik föreställning som görs med värme och djärvhet, som dessutom är nominerad till ”Årets föreställning” vid Svenska Standupgalan den 3 september.

Lekfullt i Svanskog

Söndagen den 27 september bjuds det på ett musikprogram med Åsa Bergh och Bo Sandberg i Folkets hus i Svanskog. De reflekterar över roller i livet och på scen - en lekfull och undersökande föreställning med härlig musik. Den 1 november hyllas konstnären, vispoeten och människan Allan Edwall av sångaren Rolf Lydahl och kompositören Torbjörn Grass. ”Allan - en passionerad färdknäpp” och även den föreställningen ges i Folkets hus i Svanskog.

Silvénska villan har, den 30 september, en hyllning till Frida Kahlo som gick bort för 61 år sedan på agendan. Sabina Agnas och flöjtisten Anna Bohman Hald vill hylla denna kvinna med spännande musik, Fredas färgsprakande målningar och dagboksanteckningar. Deras framträdande är en hyllning till kvinnan som vågade måla sin egen verklighet.

Medborgarhuset bjuder på en cabaret, fullspäckad med dans, musik och gränsöverskridande feministisk humor den 24 november. Det är systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf som gästar Säffle och bjuder på ett färgsprakande helkvällskaos - där inget ämne går säkert. Slå pattarna i taket heter föreställningen.