2015-07-17 13:47

2015-07-17 13:47

Kändisbesök i Säffle

SÄFFLE: Py och Bark hos Galna Tuppen

Py och Bark besökte Galna Tuppen i Säffle torsdags kväll. Py Bäckmans röst och vackra texter kombineras perfekt med Janne Barks gitarr i låtarna från gemensamma albumet Vi är bara människor.

Dessa två samarbetar för första gången, mer av en slump.

De har känt varandra länge och har många gemensamma vänner, men har inte jobbat ihop tidigare. De berättar hur Py skulle ha ett uppträdande, men gitarristen fick förhinder. Så då ringdes Janne Bark in. Detta var början på samarbetet som har resulterat i ett nysläppt album.

Vi är bara människor

I mars släpptes fullängdsplattan Vi är bara människor, med texter av Py och musik av Bark.

Dessa två erfarna musiker har verkligen funnit varandra och de djupa texterna i låtarna känns nära i den gemytliga lokalen på Galna Tuppen.

– Jag har haft en lång karriär och har spelat på de stora scenerna, Roskilde, Skandinavien. Men nu känner jag att lyckas är inte att ha stor publik, utan att göra något som är riktigt bra. Och det här albumet som jag och Py gjort är riktigt bra! Så jag känner att vi verkligen har lyckats, berättar Bark i pausen av showen.

80-talet

Även publiken hade samlats på Tuppen för att njuta av sin favorit från 80-talet. En av dem var Camilla Carlsson.

– När jag var ung på 80-talet var Py en av mina idoler! Jag kommer ihåg att Py och Dan Hylander var mina favoriter. Men gud vad annorlunda hon ser ut från förr, säger Camilla och visar ST:s något yngre reporter en framgooglad bild på en stilad Py i åttiotalsstil.

Men låt inte skillnaderna i fodralet lura er - Pys röst är densamma. Och texterna är vackrare än någonsin.

Dessa två samarbetar för första gången, mer av en slump.

De har känt varandra länge och har många gemensamma vänner, men har inte jobbat ihop tidigare. De berättar hur Py skulle ha ett uppträdande, men gitarristen fick förhinder. Så då ringdes Janne Bark in. Detta var början på samarbetet som har resulterat i ett nysläppt album.

Vi är bara människor

I mars släpptes fullängdsplattan Vi är bara människor, med texter av Py och musik av Bark.

Dessa två erfarna musiker har verkligen funnit varandra och de djupa texterna i låtarna känns nära i den gemytliga lokalen på Galna Tuppen.

– Jag har haft en lång karriär och har spelat på de stora scenerna, Roskilde, Skandinavien. Men nu känner jag att lyckas är inte att ha stor publik, utan att göra något som är riktigt bra. Och det här albumet som jag och Py gjort är riktigt bra! Så jag känner att vi verkligen har lyckats, berättar Bark i pausen av showen.

80-talet

Även publiken hade samlats på Tuppen för att njuta av sin favorit från 80-talet. En av dem var Camilla Carlsson.

– När jag var ung på 80-talet var Py en av mina idoler! Jag kommer ihåg att Py och Dan Hylander var mina favoriter. Men gud vad annorlunda hon ser ut från förr, säger Camilla och visar ST:s något yngre reporter en framgooglad bild på en stilad Py i åttiotalsstil.

Men låt inte skillnaderna i fodralet lura er - Pys röst är densamma. Och texterna är vackrare än någonsin.