2015-06-15 10:06

2015-06-15 10:06

På turné för sjätte sommaren

SÄFFLE: Visklubbens Grållegäng gerr sig ut på vägarna igen

För sjätte året i rad ger sig Grållegänget från Säffle ut på turné i sommar. Det blir fem framträdanden med programmet ”Visor & Hästjazz”. Premiären sker i mitten av juli.

Det är kvartetten Anders Falk, Pelle Jonsson, Per Nilsson, Henrik Olsson och Svante Olsson som med prärievagn, dragen av Ingvar Anderssons grålletraktor från 1956, och med alltiallon Rune Bryngel som ljudtekniker och följebil ger sig ut på vägarna igen.

Gänget från Visklubb -67 har under de senaste somrarna blivit ett populärt inslag i sommarvärmlands brokiga musikliv.

Visor och country

Det är ett härligt gäng äldre herrar som blandar svenska visklassiker med amerikansk country, så kallad hästjazz. Programmet heter följdaktligen Visor & Hästjazz och serverar en mix som visat sig mycket gångbar och uppskattad genom åren.

Därom talar publiksiffrorna sitt tydliga språk. Snittet ligger på en bra bit över 100 personer för de hittills genomförda sommarkonserterna.

Start på Stortorget

Gänget ger sig ut på vägarna med start på Stortorget i Säffle den 13 juli. Turnén går i maklig takt, aldrig över 25 km i timmen, och gruppen är redo att stanna till efter vägkanten, om tillfälle yppar sig. Ordet brådska kan ingen stava till, utan här gäller det mer att ta vara på stunden, njuta av kamratskapen och ta emot alla nya kontakter och intryck.

Det är kvartetten Anders Falk, Pelle Jonsson, Per Nilsson, Henrik Olsson och Svante Olsson som med prärievagn, dragen av Ingvar Anderssons grålletraktor från 1956, och med alltiallon Rune Bryngel som ljudtekniker och följebil ger sig ut på vägarna igen.

Gänget från Visklubb -67 har under de senaste somrarna blivit ett populärt inslag i sommarvärmlands brokiga musikliv.

Visor och country

Det är ett härligt gäng äldre herrar som blandar svenska visklassiker med amerikansk country, så kallad hästjazz. Programmet heter följdaktligen Visor & Hästjazz och serverar en mix som visat sig mycket gångbar och uppskattad genom åren.

Därom talar publiksiffrorna sitt tydliga språk. Snittet ligger på en bra bit över 100 personer för de hittills genomförda sommarkonserterna.

Start på Stortorget

Gänget ger sig ut på vägarna med start på Stortorget i Säffle den 13 juli. Turnén går i maklig takt, aldrig över 25 km i timmen, och gruppen är redo att stanna till efter vägkanten, om tillfälle yppar sig. Ordet brådska kan ingen stava till, utan här gäller det mer att ta vara på stunden, njuta av kamratskapen och ta emot alla nya kontakter och intryck.

Grålleturnén 2015

13 juli: Kulturladan, Ölserud

14 juli: Segmons Folkets Park

15 juli: Långseruds hembygdsgård

16 juli: Duse udde, Säffle

17 juli: Kulturmagasinet, Åmål