2015-04-20 14:05

2015-04-20 14:05

Elvis lever – han spelade i Säffle

SÄFFLE: Stor succé på fullsatt Saga två gånger om

Fullt ös, fantastisk musik, en massa skratt och härliga dansmoves. Det var vad som erbjöds när Kompisarna väckte ”Kungen” till liv i Sagabiografen i fredags och lördags.

Fullsatt hus två gånger om, det var resultatet av Kompisarnas helgspelning på Saga. En tolkning av Elvis och hans låtar på Kompisarnas vis, det var det publiken utlovades, och det var det de fick och lite till.

Redan efter första låten, ”Blue suede shoes” var det fullt hålligång från publiken som klappade och stampade takten så att golvet i salongen gungade. Första delen av konserten tog dem igenom en härlig blandning av Elvis lite tidigare låtar, för att sedan övergå i 60- och 70-tals-Elvis i andra delen.

– Det fanns bara en och kommer alltid bara att finnas en Elvis, så det är igen idé att försöka låta eller se ut som honom, sa Jörgen Nordmarker.

Stort skratt och jubel utbröt bland biostolarna då de framför sig såg en man i svartfärgat hår fullt i brylkräm, pilotglasögon på ögonen och iklädd svart skinnjacka. Och än bättre skulle det bli efter pausen, då publiken möttes av en Jörgen, förlåt Elvis, i vit paljettklädd heldräkt. En outfit som resulterade i att busvisslingarna ven i Sagabiografen.

Tempo-ökning

En bit in i andra gav den fina låten ”In the Ghetto” en liten lugnande andningspaus. Men den varade inte länge och tempot ökade strax därefter. Trots bristen på dansyta hindrade inte detta publiken från att testa sina dansmoves bland biostolarna. Men allt dansande tog snart ut sin rätt, och efter några låtar av runtskuttande och knäsvängningar var Jörgen tvungen att ta en timeout.

Detta gjorde plats bakom mikrofonen för bandets andra mycket duktiga sångare; Patrik Otter. Hans fina framförande av ”Always on my mind” utbröt stort jubel och mycket applåder bland publiken.

Efter ett litet break var Jörgen fit for fight igen, och showen fortsatte med riktigt hålligång både på scenen och i biostolarna ända till sista låten. ”Can't help falling in love” var sista låten för kvällen, dock fick Kompisarna självklart bjuda på ett extranummer innan publiken tänkt lämna salongen.

Det var en kväll med Elvis för hela slanten, och publiken fick också allt; fult ös från början till slut, fantastisk musik, en Jörgen Nordmarker i vit heldräkt och framför allt ont i skrattmusklerna.

Fullsatt hus två gånger om, det var resultatet av Kompisarnas helgspelning på Saga. En tolkning av Elvis och hans låtar på Kompisarnas vis, det var det publiken utlovades, och det var det de fick och lite till.

Redan efter första låten, ”Blue suede shoes” var det fullt hålligång från publiken som klappade och stampade takten så att golvet i salongen gungade. Första delen av konserten tog dem igenom en härlig blandning av Elvis lite tidigare låtar, för att sedan övergå i 60- och 70-tals-Elvis i andra delen.

– Det fanns bara en och kommer alltid bara att finnas en Elvis, så det är igen idé att försöka låta eller se ut som honom, sa Jörgen Nordmarker.

Stort skratt och jubel utbröt bland biostolarna då de framför sig såg en man i svartfärgat hår fullt i brylkräm, pilotglasögon på ögonen och iklädd svart skinnjacka. Och än bättre skulle det bli efter pausen, då publiken möttes av en Jörgen, förlåt Elvis, i vit paljettklädd heldräkt. En outfit som resulterade i att busvisslingarna ven i Sagabiografen.

Tempo-ökning

En bit in i andra gav den fina låten ”In the Ghetto” en liten lugnande andningspaus. Men den varade inte länge och tempot ökade strax därefter. Trots bristen på dansyta hindrade inte detta publiken från att testa sina dansmoves bland biostolarna. Men allt dansande tog snart ut sin rätt, och efter några låtar av runtskuttande och knäsvängningar var Jörgen tvungen att ta en timeout.

Detta gjorde plats bakom mikrofonen för bandets andra mycket duktiga sångare; Patrik Otter. Hans fina framförande av ”Always on my mind” utbröt stort jubel och mycket applåder bland publiken.

Efter ett litet break var Jörgen fit for fight igen, och showen fortsatte med riktigt hålligång både på scenen och i biostolarna ända till sista låten. ”Can't help falling in love” var sista låten för kvällen, dock fick Kompisarna självklart bjuda på ett extranummer innan publiken tänkt lämna salongen.

Det var en kväll med Elvis för hela slanten, och publiken fick också allt; fult ös från början till slut, fantastisk musik, en Jörgen Nordmarker i vit heldräkt och framför allt ont i skrattmusklerna.