2015-04-13 13:43

2015-04-13 13:44

"Säffle bättre än Stockholm"

MUSIK: Skandinavisk rocktrio trivdes på Medis scen

I söndags stod tre av Skandinaviens främsta artister på Medborgarhusets scen. Trion fick publiken att klappa i takt redan i första låten och i pausen kunde publiken konstatera:
– Helt fantastiskt.

Sanne Salomonsen, Mats Ronander och Benneth Fagerlund är ute på turné och hade i söndags sitt stopp i Säffle. Den danska rockdrottningen Sanne, gitarrkungen Mats och den talangfulla Benneth bjöd på musik i världsklass.

En noga utvald blandning av blues, rock och pop från då och nu varvades med minnen, musikhistoria, berättelser om mäktiga ögonblick på scenen och kärleksförklaringar till musiken. Inledde kvällen gjorde Mats Ronander med Benneth Fagerlund på sin högra sida. Mats, som bland annat har arbetet med artister som Ulf Lundell, Ted Gärdestad, Eric Clapton och Abba, tolkade sina favoriter innan han introducerade publiken för Sanne Salomonsen.

Sanne, vars namn är välkänt i hela Skandinavien tolkade även hon egna låtar blandat med tolkningar av andras. Låtar som Kött och blod, Den jeg elskar och Gör mig lycklig nu hördes i Medborgarhuset under kvällen och publiken stormtrivdes i supertrions närvaro.

– De är verkligen jätteduktiga, vi har sett dem bland annat en gång på 80- talet och de är lika bra nu som då. Det märks att de är duktiga musiker, sa Maria Nilsson och Petra Sahlén i pausen.

Majoriteten av publiken kunde hålla med, trion visade verkligen upp sina bästa sidor och bevisade vilka musikaliska talanger de besitter.

– Jag kom hit för att jag visste att det resultera i högklassig musik, det märks så väl att de är riktiga musiker. De har förmågan att skapa det där härliga gunget, de är fantastiskt bra, konstarerade Karin Wistrand Kademark.

Trion har turnérat hela våren och stoppet i Säffle föll dem i smaken.

– Vi kommer från den kungliga och trevliga huvudstaden, men jag måste nog ändå säga att jag tycker att det är trevligare här i Säffle, sa Mats Ronander till den mycket nöjda Säfflepubliken.

Sanne Salomonsen, Mats Ronander och Benneth Fagerlund är ute på turné och hade i söndags sitt stopp i Säffle. Den danska rockdrottningen Sanne, gitarrkungen Mats och den talangfulla Benneth bjöd på musik i världsklass.

En noga utvald blandning av blues, rock och pop från då och nu varvades med minnen, musikhistoria, berättelser om mäktiga ögonblick på scenen och kärleksförklaringar till musiken. Inledde kvällen gjorde Mats Ronander med Benneth Fagerlund på sin högra sida. Mats, som bland annat har arbetet med artister som Ulf Lundell, Ted Gärdestad, Eric Clapton och Abba, tolkade sina favoriter innan han introducerade publiken för Sanne Salomonsen.

Sanne, vars namn är välkänt i hela Skandinavien tolkade även hon egna låtar blandat med tolkningar av andras. Låtar som Kött och blod, Den jeg elskar och Gör mig lycklig nu hördes i Medborgarhuset under kvällen och publiken stormtrivdes i supertrions närvaro.

– De är verkligen jätteduktiga, vi har sett dem bland annat en gång på 80- talet och de är lika bra nu som då. Det märks att de är duktiga musiker, sa Maria Nilsson och Petra Sahlén i pausen.

Majoriteten av publiken kunde hålla med, trion visade verkligen upp sina bästa sidor och bevisade vilka musikaliska talanger de besitter.

– Jag kom hit för att jag visste att det resultera i högklassig musik, det märks så väl att de är riktiga musiker. De har förmågan att skapa det där härliga gunget, de är fantastiskt bra, konstarerade Karin Wistrand Kademark.

Trion har turnérat hela våren och stoppet i Säffle föll dem i smaken.

– Vi kommer från den kungliga och trevliga huvudstaden, men jag måste nog ändå säga att jag tycker att det är trevligare här i Säffle, sa Mats Ronander till den mycket nöjda Säfflepubliken.