2015-03-24 10:48

2015-03-25 10:59

Sång, poesi och dans i kyrkan

SÄFFLE: African Madonna – ett härligt musikaliskt verk

African Madonna, ett musikaliskt verk i form av ett oratorium med inslag av sång, poesi och dans framfördes i Säffle kyrka på söndagseftermiddagen.

Det blev en härlig timme för oss 175 i kyrksalen tillsammans med en sammansatt barn- och ungdomskör från Säffle och Åmål, två fina solister i Pernilla Radborn och Rodhe Andersson och dansgruppen Ada från Kristinehamn.

Tredjevärlden

Temat i verket bygger på relationer mellan människor i Europa och tredje världen, samt barns rättigheter. Felicity Laurence från Nya Zeeland skrev African Madonna som en reaktion efter den stora hungersnöden i Etiopen 1986. Det har sedan getts otaliga gånger i kyrkor världen över.

Dansade loss

Körsång, under ledning av Karin Marcusson, varvades med solonummer och duetter med de båda sångarna. Allt fint ackompanjerat av Anderz Göransson, piano, och Henrik Zetterman, bas.

I slutet tog de fyra dansarna i gruppen Ada tillsammans med tre afrikanska slagverkare plats framför kören och dansade loss så det stod härliga till. Alla i kören deltog i dansen där även en och annan ur publiken inbjöds att vara med.

Efteråt var det kaffe och saft i församlingssalen med lottförsäljning och insamling av pengar till välgörande ändamål, denna gång med afrikanska förtecken.

Det blev en härlig timme för oss 175 i kyrksalen tillsammans med en sammansatt barn- och ungdomskör från Säffle och Åmål, två fina solister i Pernilla Radborn och Rodhe Andersson och dansgruppen Ada från Kristinehamn.

Tredjevärlden

Temat i verket bygger på relationer mellan människor i Europa och tredje världen, samt barns rättigheter. Felicity Laurence från Nya Zeeland skrev African Madonna som en reaktion efter den stora hungersnöden i Etiopen 1986. Det har sedan getts otaliga gånger i kyrkor världen över.

Dansade loss

Körsång, under ledning av Karin Marcusson, varvades med solonummer och duetter med de båda sångarna. Allt fint ackompanjerat av Anderz Göransson, piano, och Henrik Zetterman, bas.

I slutet tog de fyra dansarna i gruppen Ada tillsammans med tre afrikanska slagverkare plats framför kören och dansade loss så det stod härliga till. Alla i kören deltog i dansen där även en och annan ur publiken inbjöds att vara med.

Efteråt var det kaffe och saft i församlingssalen med lottförsäljning och insamling av pengar till välgörande ändamål, denna gång med afrikanska förtecken.