2015-03-19 06:00

2015-03-19 09:40

Roland Keijser får fint jazzpris

SÄFFLE: 30-årsjubileum ikväll

Musikern Roland Keijser kommer vid Seffle Jazz Clubs 30-årsjubileum ikväll att få ta emot ett fint musikstipendium.

Roland Keijser har starkt familjeanknytning till Säffle. Han är en utmärkt jazzmusiker och har vid flera tillfällen spelat på Seffle Jazz Club. Roland är en mångsidig musikant som framträtt i många olika sammanhang. Vid jazzklubbens 30-årsfest deltar han i den av Säfflemusikern Lars Larsson bildade gruppen Lake Wakohe.

Ikväll kommer han att få motta 2015 års Christer Boustedt-stipendium. Christer Boustedt var en av Sveriges främsta jazzmusiker som alltför ung avled 1986. För allmänheten är han känd från filmen ”Sven Klangs kvintett”. Efter Boustedts död bildades en stipendiefond till hans minne. Många fina musiker har varit mottagare av stipendiet. I år är det Roland Keijers tur. Motiveringen för stipendiet lyder:

– För Rolands känsliga och fantasifulla musicerande på tenorsaxofon och diverse orientaliska instrument. Han har spelat i åtskilliga grupper såsom Arbete och Fritid, Blå Tåget, Kejsarens nya kläder och Triple Heater. Periodvis har Roland befunnit sig i Marocko och Turkiet och spelat och nedtecknat orientalisk musik. Roland är mycket aktiv och bidrar i hög grad till det svenska musiklivets vitalitet.

Roland Keijser har starkt familjeanknytning till Säffle. Han är en utmärkt jazzmusiker och har vid flera tillfällen spelat på Seffle Jazz Club. Roland är en mångsidig musikant som framträtt i många olika sammanhang. Vid jazzklubbens 30-årsfest deltar han i den av Säfflemusikern Lars Larsson bildade gruppen Lake Wakohe.

Ikväll kommer han att få motta 2015 års Christer Boustedt-stipendium. Christer Boustedt var en av Sveriges främsta jazzmusiker som alltför ung avled 1986. För allmänheten är han känd från filmen ”Sven Klangs kvintett”. Efter Boustedts död bildades en stipendiefond till hans minne. Många fina musiker har varit mottagare av stipendiet. I år är det Roland Keijers tur. Motiveringen för stipendiet lyder:

– För Rolands känsliga och fantasifulla musicerande på tenorsaxofon och diverse orientaliska instrument. Han har spelat i åtskilliga grupper såsom Arbete och Fritid, Blå Tåget, Kejsarens nya kläder och Triple Heater. Periodvis har Roland befunnit sig i Marocko och Turkiet och spelat och nedtecknat orientalisk musik. Roland är mycket aktiv och bidrar i hög grad till det svenska musiklivets vitalitet.