2015-02-06 09:13

2015-02-06 09:30

Körberg drog storpublik

SÄFFLE: Humor och skönsång

I onsdags fylldes Medborgarhuset med skratt och applåder när Tommy Körberg besökte Säffle och bjöd på ett riktigt kraftfullt uppträdande.

Efter en dag med kyla och en hel del snöskottning förtjänar man givetvis en trevlig kväll. Så tänkte i alla fall många då det knappt var några platser lediga när Tommy Körberg gästade Säffle under onsdagskvällen. Körberg har trots allt en av Sveriges bästa röster som många vill ta chansen att få höra live. Ett val som ingen skulle komma att ångra när kvällen var över. Särskilt inte med tanke på vad som bjöds under föreställningen.

Mycket skratt

Maffig musik och allvar blandades med mycket humor och en hel del personliga erkännanden. Det pratades om allt från yoga och Melodifestivalen till Avicii som frimärke. Även berusning och droger kom på tal.

– Att hålla på med droger i min ålder? Det räcker med att knyta skorna och resa sig hastigt upp, sade Tommy Körberg vilket fick publiken att börja skratta.

Mer glädje skulle det komma att bli när det blev dags för Drömmen om Elin och lite allsång. Självklart var Säffleborna med och sjöng glatt och högt samtidigt som över 300 personer gungade från sida till sida.

Begåvning

Fler hits skulle det komma att bli under kvällen, dock utan publikens hjälp. Låtar som Judy min vän och Somebody’s Taken Maria Away, då kom applåderna innan man knappt hunnit uppfatta vilken låt det ens var som spelades. Med inte många minuter kvar tills kvällen var över syntes nöjda leenden bland publiken som satt med huvudet på sned och alldeles hänförda av rösten.

När den sista låten var avklarad svarade publiken med stående ovationer och bravorop. Det finns mycket man kan säga om Tommy Körberg men för att sammanfatta det hela – en kraftfull röst och en musikalisk begåvning som ingen kommer kunna ta ifrån honom.

Efter en dag med kyla och en hel del snöskottning förtjänar man givetvis en trevlig kväll. Så tänkte i alla fall många då det knappt var några platser lediga när Tommy Körberg gästade Säffle under onsdagskvällen. Körberg har trots allt en av Sveriges bästa röster som många vill ta chansen att få höra live. Ett val som ingen skulle komma att ångra när kvällen var över. Särskilt inte med tanke på vad som bjöds under föreställningen.

Mycket skratt

Maffig musik och allvar blandades med mycket humor och en hel del personliga erkännanden. Det pratades om allt från yoga och Melodifestivalen till Avicii som frimärke. Även berusning och droger kom på tal.

– Att hålla på med droger i min ålder? Det räcker med att knyta skorna och resa sig hastigt upp, sade Tommy Körberg vilket fick publiken att börja skratta.

Mer glädje skulle det komma att bli när det blev dags för Drömmen om Elin och lite allsång. Självklart var Säffleborna med och sjöng glatt och högt samtidigt som över 300 personer gungade från sida till sida.

Begåvning

Fler hits skulle det komma att bli under kvällen, dock utan publikens hjälp. Låtar som Judy min vän och Somebody’s Taken Maria Away, då kom applåderna innan man knappt hunnit uppfatta vilken låt det ens var som spelades. Med inte många minuter kvar tills kvällen var över syntes nöjda leenden bland publiken som satt med huvudet på sned och alldeles hänförda av rösten.

När den sista låten var avklarad svarade publiken med stående ovationer och bravorop. Det finns mycket man kan säga om Tommy Körberg men för att sammanfatta det hela – en kraftfull röst och en musikalisk begåvning som ingen kommer kunna ta ifrån honom.