2017-10-07 06:00

2017-10-11 08:43

Därför tar vi betalt för vårt arbete

Numera hittar ni ett grönt plus på många av Säffle-Tidningens artiklar på webben. Artiklarna med plus är artiklar och reportage som endast våra betalande prenumeranter kan läsa.

Fick du den här tidningen i brevlådan i morse så är du redan med och betalar för den förändring som vi genomför på webben. Du har redan tillgång till allt material som vi publicerar, både i pappersform och på webben.

Vårt Plus-material är artiklar som alla hittills har haft gratis tillgång till. Men det är artiklar som kostat våra journalister, om inte blod, svett och tårar, så i alla fall telefonsamtal, uppbokning, intervju, skrivning, fotografering och bearbetning av bilder, sidplanering och redigering. Det är artiklar och nyheter som Säffle-Tidningens redaktion har jobbat hårt för. Det är ett unikt, lokalt material som du inte hittar någon annanstans.

 

Det är artiklar som skildrar det som händer i vår del av världen. Artiklar hur våra skattepengar används, vad som händer i skolorna, hos företagen, i bygdegårdarna, om hur det går för Säffle FF, Sifhälla och BK Tegnér, om konserter, konstutställningar, årsmöten och mycket, mycket, mycket mer. Vi håller den lokala debatten levande. Vi skildrar det som händer i Säffle kommun. Det är vi bäst i världen på.


För att detta ska vara möjligt måste verksamheten finansieras. Det måste finnas pengar till lokaler, datorer, kameror, bilar, löner med mera. Annonsörer betalar för att få sina annonser i tidningen och på webben. Men det är inte tillräckligt för att täcka kostnaderna för att göra en bra lokaltidning tre dagar i veckan.

Alla ni som prenumererar på Säffle-Tidningen bidrar naturligtvis också till att vi kan fortsätta att skapa bra lokal journalistik. Men vi har inte råd att publicera resultatet av vårt arbete gratis på internet. Journalistik är vår produkt. Ungefär som bonden producerar spannmål, snickaren bygger hus eller frisören klipper hår.

Det är helt enkelt så att alla som vill veta mer om vad som händer i Säffle måste vara med och betala för den informationen.


Alla våra artiklar kommer inte att vara märkta med ett grönt plus. Trafikolyckor, bränder och vissa sportresultat kommer även i fortsättningen att vara gratis på vår webb. Man behöver inte vara prenumerant för att få reda på att det är stopp på E45, att det är översvämning någonstans eller att Sifhälla vann sin kvalmatch. Men vill du veta mer om vad som händer får du också betala för det.

 

Du som redan prenumererar på Säffle-Tidningen behöver bara klicka in på vår hemsida och aktivera ditt konto så får du tillgång till alla artiklar som ligger där. Har du en prenumeration kan du självklart också dela med dig av den till resten av hushållet.

Som en granne konstaterade när jag förklarade förändringen: ”Det är ju ingen som går och tar min tidning i brevlådan och läser gratis, så varför skulle folk få läsa min tidning gratis på nätet?”.

Claes Österman

Chefredaktör och ansvarig utgivare för Säffle-Tidningen

Fick du den här tidningen i brevlådan i morse så är du redan med och betalar för den förändring som vi genomför på webben. Du har redan tillgång till allt material som vi publicerar, både i pappersform och på webben.

Vårt Plus-material är artiklar som alla hittills har haft gratis tillgång till. Men det är artiklar som kostat våra journalister, om inte blod, svett och tårar, så i alla fall telefonsamtal, uppbokning, intervju, skrivning, fotografering och bearbetning av bilder, sidplanering och redigering. Det är artiklar och nyheter som Säffle-Tidningens redaktion har jobbat hårt för. Det är ett unikt, lokalt material som du inte hittar någon annanstans.

 

Det är artiklar som skildrar det som händer i vår del av världen. Artiklar hur våra skattepengar används, vad som händer i skolorna, hos företagen, i bygdegårdarna, om hur det går för Säffle FF, Sifhälla och BK Tegnér, om konserter, konstutställningar, årsmöten och mycket, mycket, mycket mer. Vi håller den lokala debatten levande. Vi skildrar det som händer i Säffle kommun. Det är vi bäst i världen på.


För att detta ska vara möjligt måste verksamheten finansieras. Det måste finnas pengar till lokaler, datorer, kameror, bilar, löner med mera. Annonsörer betalar för att få sina annonser i tidningen och på webben. Men det är inte tillräckligt för att täcka kostnaderna för att göra en bra lokaltidning tre dagar i veckan.

Alla ni som prenumererar på Säffle-Tidningen bidrar naturligtvis också till att vi kan fortsätta att skapa bra lokal journalistik. Men vi har inte råd att publicera resultatet av vårt arbete gratis på internet. Journalistik är vår produkt. Ungefär som bonden producerar spannmål, snickaren bygger hus eller frisören klipper hår.

Det är helt enkelt så att alla som vill veta mer om vad som händer i Säffle måste vara med och betala för den informationen.


Alla våra artiklar kommer inte att vara märkta med ett grönt plus. Trafikolyckor, bränder och vissa sportresultat kommer även i fortsättningen att vara gratis på vår webb. Man behöver inte vara prenumerant för att få reda på att det är stopp på E45, att det är översvämning någonstans eller att Sifhälla vann sin kvalmatch. Men vill du veta mer om vad som händer får du också betala för det.

 

Du som redan prenumererar på Säffle-Tidningen behöver bara klicka in på vår hemsida och aktivera ditt konto så får du tillgång till alla artiklar som ligger där. Har du en prenumeration kan du självklart också dela med dig av den till resten av hushållet.

Som en granne konstaterade när jag förklarade förändringen: ”Det är ju ingen som går och tar min tidning i brevlådan och läser gratis, så varför skulle folk få läsa min tidning gratis på nätet?”.

Claes Österman

Chefredaktör och ansvarig utgivare för Säffle-Tidningen

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.