2018-10-08 08:06

2018-10-08 08:06

Sänk busspriserna för skolelever

SÄFFLE SOM VILL RÄDDA MILJÖN OCH SOM INTE VILL BLI PANKA: Elever på Tegnérskolan ryter till7I på Tegnérskolan

Skolan. Ingen ska behöva betala för att komma till skolan!

I dagens samhälle är det för dyrt för barn att åka till skolan. Det kostar ungefär 600 kronor/månad om man råkar bo tio meter ifrån gränsen för rätt till skolskjuts. Det måste vara bättre att fler personer åker i en buss än att 30 föräldrar i 30 bilar skjutsar 30 barn till skolan - varje dag.

För det första, alla skryter om att det är så viktigt och bra att åka kollektivt - varför är det då så dyrt att ingen har råd? Vi skolbarn måste gå i skolan och om vi inte har möjlighet att få skjuts, tvingas vi till besvärliga promenader i mörker, regn, snö och kyla.

För det andra, hur kan våra skattepengar gå till högtalare i Näckenfontänen istället för skolskjuts till barnen? Vi är ju framtiden! Ska vi skolbarn tvingas gå i snö och iskall kyla, medan barn som bor på rätt sida av skolskjutsgränsen, kan sitta i en varm och mysig skolbuss. Vi barn som tvingas gå upp extra tidigt förlorar koncentrationen p.g.a. trötthet.

För det tredje, miljöförstörelsen har gått alldeles för långt. Om vi fortsätter så här, kommer vi snart inte ha någon planet kvar. Vill verkligen Säffle bidra till förstörelsen av vår planet?

Nu påstår vissa att bussar släpper ut mycket avgaser, men svagheten i det argumentet är att utan bussar blir det fler bilar. Det betyder mer avgaser. Dessutom använder sig många bussar utav Ad-blue. Vilket är ett specialbränsle som renar avgaserna.

Som vi nämnde i inledningen, kan sänkta busspriser inte bara rädda vår miljö. Det räddar också vår skolgång och Säffles framtid!

I dagens samhälle är det för dyrt för barn att åka till skolan. Det kostar ungefär 600 kronor/månad om man råkar bo tio meter ifrån gränsen för rätt till skolskjuts. Det måste vara bättre att fler personer åker i en buss än att 30 föräldrar i 30 bilar skjutsar 30 barn till skolan - varje dag.

För det första, alla skryter om att det är så viktigt och bra att åka kollektivt - varför är det då så dyrt att ingen har råd? Vi skolbarn måste gå i skolan och om vi inte har möjlighet att få skjuts, tvingas vi till besvärliga promenader i mörker, regn, snö och kyla.

För det andra, hur kan våra skattepengar gå till högtalare i Näckenfontänen istället för skolskjuts till barnen? Vi är ju framtiden! Ska vi skolbarn tvingas gå i snö och iskall kyla, medan barn som bor på rätt sida av skolskjutsgränsen, kan sitta i en varm och mysig skolbuss. Vi barn som tvingas gå upp extra tidigt förlorar koncentrationen p.g.a. trötthet.

För det tredje, miljöförstörelsen har gått alldeles för långt. Om vi fortsätter så här, kommer vi snart inte ha någon planet kvar. Vill verkligen Säffle bidra till förstörelsen av vår planet?

Nu påstår vissa att bussar släpper ut mycket avgaser, men svagheten i det argumentet är att utan bussar blir det fler bilar. Det betyder mer avgaser. Dessutom använder sig många bussar utav Ad-blue. Vilket är ett specialbränsle som renar avgaserna.

Som vi nämnde i inledningen, kan sänkta busspriser inte bara rädda vår miljö. Det räddar också vår skolgång och Säffles framtid!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.