2018-09-11 13:48

2018-09-11 13:48

Varför är ni så rädda?

Säffle: Så många Sverigedemokrater i Säffle

Med sorg i sinnet upptäcker jag att alltför många av invånarna i min hemstad är så rädda för en pappmugg utanför ICA att de hellre återgår till det patriarkala samhälle som fanns för länge sedan.

Mer än en fjärdedel av oss Säfflebor tycker att vi har det så dåligt alternativt är så rädda för framtiden att vi offrar det liv vi lever idag för att få tillbaka det gamla patriarkala samhället, där far drar hem pengar till den spisbundna och knypplande hustrun och där vi som en följd av detta alltid kommer hem till dukat bord och slipper bära hem de förhatliga hamburgarna och pizzorna.

I vår närmiljö innebar dock den lokala avdelningens höga svansföring och ibland arroganta tonläge att en stor del av de röstberättigade valde en annan blomma än blåsippan. Samtidigt stärkte den nuvarande regeringen i Säffle sitt grepp om makten, vilket gör att det främlingsfientliga partiet inte heller fortsättningsvis tillåts beträda maktens korridorer.

Det som känns en aning tråkigt är att den sympatiske och ideologiskt kämpande Magnus Larsson fick lämna sin stol men här har jag ett förslag: Eftersom SD förmodligen kommer att förfoga över sju något obekväma stolar är mitt råd att han får överta en av dessa.

Avslutningsvis – låt oss hjälpas åt i kampen mot dagens accelererande avhumanisering av samhället.

StigAllan Karlsson

Mer än en fjärdedel av oss Säfflebor tycker att vi har det så dåligt alternativt är så rädda för framtiden att vi offrar det liv vi lever idag för att få tillbaka det gamla patriarkala samhället, där far drar hem pengar till den spisbundna och knypplande hustrun och där vi som en följd av detta alltid kommer hem till dukat bord och slipper bära hem de förhatliga hamburgarna och pizzorna.

I vår närmiljö innebar dock den lokala avdelningens höga svansföring och ibland arroganta tonläge att en stor del av de röstberättigade valde en annan blomma än blåsippan. Samtidigt stärkte den nuvarande regeringen i Säffle sitt grepp om makten, vilket gör att det främlingsfientliga partiet inte heller fortsättningsvis tillåts beträda maktens korridorer.

Det som känns en aning tråkigt är att den sympatiske och ideologiskt kämpande Magnus Larsson fick lämna sin stol men här har jag ett förslag: Eftersom SD förmodligen kommer att förfoga över sju något obekväma stolar är mitt råd att han får överta en av dessa.

Avslutningsvis – låt oss hjälpas åt i kampen mot dagens accelererande avhumanisering av samhället.

StigAllan Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.