2018-09-05 08:55

2018-09-05 08:55

Säffle behöver en Landsbygdsplan!

Säffle: Att bo, leva och arbeta i vår fantastiska kommun

Landsbygd. Nu har vi börjat bygga 25 nya, attraktiva lägenheter i kvarteret Bryggaren i centrala Säffle. Denna typ av investeringar ger kommunen och staden framtidstro och stärker attraktiviteten. Nu vill vi ta nästa steg – Säffle behöver en landsbygdsplan!

Vi behöver en plan att utgå ifrån där vi strategiskt går fram i frågor som bostadsbyggande, utbildning, omsorgsfrågor, näringslivsfrågor, turismnäringen, kommunikationer och vägar.

Vi behöver fortsatt slå vakt om landsbygdens gröna näringar, där klimatsmart och närproducerad mat produceras till våra invånare. Vi behöver de små och mellanstora företagen, som står starkt i konkurrensen och skapar jobb lokalt. Hela Säffle kommun ska ha möjlighet att fortsätta utvecklas!

Mycket av jobbet ute i våra bygder görs av ideella krafter i byalag och utvecklingsgrupper. De gör ett mycket bra och värdefullt arbete och kommunen kan stötta dessa grupper mer och ta vara på deras engagemang. Ta boendefrågan som ett exempel. Kommunens bostadsbolag, SäBo har 1 350 lägenheter med bara 20 vakanser. Vi behöver alltså bygga nytt på fler ställen för att möta efterfrågan. Då är det viktigt med ett nära samarbete med byalag och utvecklingsgrupper för att kartlägga byggbara tomter.

Vi i Centerpartiet vill också göra det enklare att bygga på landsbygden! Då behöver vi avskaffa det generella strandskyddet med undantag för områden med stora natur- och friluftsvärden. Vi vill slopa kravet på bygglov för den som vill bygga ett kafé, ett ridhus eller liknande i anslutning till sin gård. Det ska gå att fortsätta bo, leva och arbeta i hela vår fantastiska kommun.

Landsbygden ska utvecklas – inte avvecklas!

Markus Bäckström (C)

Kommunfullmäktigeledamot

Vi behöver en plan att utgå ifrån där vi strategiskt går fram i frågor som bostadsbyggande, utbildning, omsorgsfrågor, näringslivsfrågor, turismnäringen, kommunikationer och vägar.

Vi behöver fortsatt slå vakt om landsbygdens gröna näringar, där klimatsmart och närproducerad mat produceras till våra invånare. Vi behöver de små och mellanstora företagen, som står starkt i konkurrensen och skapar jobb lokalt. Hela Säffle kommun ska ha möjlighet att fortsätta utvecklas!

Mycket av jobbet ute i våra bygder görs av ideella krafter i byalag och utvecklingsgrupper. De gör ett mycket bra och värdefullt arbete och kommunen kan stötta dessa grupper mer och ta vara på deras engagemang. Ta boendefrågan som ett exempel. Kommunens bostadsbolag, SäBo har 1 350 lägenheter med bara 20 vakanser. Vi behöver alltså bygga nytt på fler ställen för att möta efterfrågan. Då är det viktigt med ett nära samarbete med byalag och utvecklingsgrupper för att kartlägga byggbara tomter.

Vi i Centerpartiet vill också göra det enklare att bygga på landsbygden! Då behöver vi avskaffa det generella strandskyddet med undantag för områden med stora natur- och friluftsvärden. Vi vill slopa kravet på bygglov för den som vill bygga ett kafé, ett ridhus eller liknande i anslutning till sin gård. Det ska gå att fortsätta bo, leva och arbeta i hela vår fantastiska kommun.

Landsbygden ska utvecklas – inte avvecklas!

Markus Bäckström (C)

Kommunfullmäktigeledamot

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.