2018-06-25 11:15

2018-06-25 11:15

Säffle förtjänar politiker som prioriterar skola, vård och omsorg

:

Budget. I Säffle-Tidningen 21 juni så kunde vi läsa om att Erik Evestam från Centerpartiet kritiserade Sverigedemokraternas riksbudget med lösryckta påståenden främst för att han hade allt att förlora på att kritisera vår kommunbudget.

Däremot gav han sig ändå på ett försök att kritisera våra satsningar på skola, vård och omsorg i Säffle. I kommunfullmäktiges talarstol kunde man höra från Evestam att 1,2 miljoner kronor extra till äldreomsorgen och 2 miljoner kronor extra till skolan och barnomsorg inte skulle göra någon större skillnad för de som berörs.

Vi Sverigedemokrater är stolta över att vi kan presentera en budget som satsar mer inom vård, skola och omsorg än alla andra partier i Säffle. Hade vår budget antagits hade det inte blivit några höjda avgifter för de som nyttjar hemtjänst. Dessutom hade Barn och utbildning fått ytterligare anslag för att inte behöva sänka kvalitén i verksamheten.

De andra partierna valde istället att lägga ytterligare anslag till kulturverksamhet och ett årsanslag till Mittpunkt i Säffle, ett integrationsprojekt som ändå är beslutat att läggas ner. Kultur ska kommunen ha, men i tider där både socialnämnd och barn- och utbildningsnämnd har miljontals kronor i besparingskrav så är det högst respektlöst att lägga en miljon kronor extra till kultur.

Dels har vi i vår budget räknat bort kostnaden för gratis boende för utländska tiggare i Säffle. Detta är ett vallöfte vi gått ut med. Vinner vi valet i Säffle kommer inga mer härbärgen för EU-medborgare att existera i Säffle på skattebetalarnas bekostnad, och tiggeriet behöver försvinna från Säffles gator. Kommunalrådet Dag Rogne (C) sa då på kommunfullmäktige att ''Det är tråkigt när man ställer tiggare mot de äldres behov i budgeten''. Vi Sverigedemokrater kan stolt meddela att vi alltid kommer se till de svenska medborgarnas och säfflebornas behov i första hand. Att de andra partierna tycker ett sådant resonemang är ovärdigt, ger väljarna ytterligare anledningar till att välja bort dem.

Vårt budgetarbete har bara börjat och vi kommer fortsätta att sätta Säffleborna i första hand och att de har politiker som vågar prioritera deras skola, vård och omsorg framför flyktingmottagande, utländskt tiggeri och frikostiga kulturprojekt.

Jimmy Jonasson

Ordförande Sverigedemokraterna Säffle

Däremot gav han sig ändå på ett försök att kritisera våra satsningar på skola, vård och omsorg i Säffle. I kommunfullmäktiges talarstol kunde man höra från Evestam att 1,2 miljoner kronor extra till äldreomsorgen och 2 miljoner kronor extra till skolan och barnomsorg inte skulle göra någon större skillnad för de som berörs.

Vi Sverigedemokrater är stolta över att vi kan presentera en budget som satsar mer inom vård, skola och omsorg än alla andra partier i Säffle. Hade vår budget antagits hade det inte blivit några höjda avgifter för de som nyttjar hemtjänst. Dessutom hade Barn och utbildning fått ytterligare anslag för att inte behöva sänka kvalitén i verksamheten.

De andra partierna valde istället att lägga ytterligare anslag till kulturverksamhet och ett årsanslag till Mittpunkt i Säffle, ett integrationsprojekt som ändå är beslutat att läggas ner. Kultur ska kommunen ha, men i tider där både socialnämnd och barn- och utbildningsnämnd har miljontals kronor i besparingskrav så är det högst respektlöst att lägga en miljon kronor extra till kultur.

Dels har vi i vår budget räknat bort kostnaden för gratis boende för utländska tiggare i Säffle. Detta är ett vallöfte vi gått ut med. Vinner vi valet i Säffle kommer inga mer härbärgen för EU-medborgare att existera i Säffle på skattebetalarnas bekostnad, och tiggeriet behöver försvinna från Säffles gator. Kommunalrådet Dag Rogne (C) sa då på kommunfullmäktige att ''Det är tråkigt när man ställer tiggare mot de äldres behov i budgeten''. Vi Sverigedemokrater kan stolt meddela att vi alltid kommer se till de svenska medborgarnas och säfflebornas behov i första hand. Att de andra partierna tycker ett sådant resonemang är ovärdigt, ger väljarna ytterligare anledningar till att välja bort dem.

Vårt budgetarbete har bara börjat och vi kommer fortsätta att sätta Säffleborna i första hand och att de har politiker som vågar prioritera deras skola, vård och omsorg framför flyktingmottagande, utländskt tiggeri och frikostiga kulturprojekt.

Jimmy Jonasson

Ordförande Sverigedemokraterna Säffle

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.