2018-05-18 10:10

2018-05-18 10:10

SD säger nej till kulturen

Säffle: Vilken kultur tycker ni är värd pengar?

Kultur. I mars reserverade sig Sverigedemokraterna mot att ge ett bidrag till projektet ”Nya Säffleröster” som skulle vara en skrivarkurs för nyanlända. Motiveringen var att kommunen redan erbjuder möjligheten att lära sig det svenska språket.

SD ansåg därför att det inte var ansvarsfullt att lägga pengar på projektet. Under samma möte reserverade de sig även mot att lägga pengar på en utställning av Karin Björquist, eftersom det tydligen inte är motiverat att lägga skattepengar på något som inte säkert uppskattas av medborgarna. SD verkar ha missat poängen med att ”vi gillar olika” även gäller kultur.

Under tisdagens möte var det dags för en ny reservation, denna gång mot att ge bidrag till att anordna UKM, Ung Kultur Möts, länsfestival i Säffle nästa år. Ungdomarna kan väl betala sin mat själva om de kommer hit? menade Sverigedemokraterna. Eller som Robin Zachrisson (SD) nämnde; ”Vi betraktar detta som att skattepengar betalar ett idrottslag”. Någon har uppenbarligen ingen koll på varken UKM eller Teknik- och fritidsnämndens årliga föreningsbidrag.

Det lär inte dröja förrän nästa reservation kommer och man blir ju nyfiken på hur SD tänker när de sitter med i kulturnämnden samtidigt som de tycker att kultur är slöseri med skattepengar. SD som är så måna om att bevara den ”svenska” kulturen.

Så låt mig få veta, vad är kultur för er Sverigedemokrater? Som är värd skattebetalarnas pengar.

Arina Ljung

Socialdemokraterna

SD ansåg därför att det inte var ansvarsfullt att lägga pengar på projektet. Under samma möte reserverade de sig även mot att lägga pengar på en utställning av Karin Björquist, eftersom det tydligen inte är motiverat att lägga skattepengar på något som inte säkert uppskattas av medborgarna. SD verkar ha missat poängen med att ”vi gillar olika” även gäller kultur.

Under tisdagens möte var det dags för en ny reservation, denna gång mot att ge bidrag till att anordna UKM, Ung Kultur Möts, länsfestival i Säffle nästa år. Ungdomarna kan väl betala sin mat själva om de kommer hit? menade Sverigedemokraterna. Eller som Robin Zachrisson (SD) nämnde; ”Vi betraktar detta som att skattepengar betalar ett idrottslag”. Någon har uppenbarligen ingen koll på varken UKM eller Teknik- och fritidsnämndens årliga föreningsbidrag.

Det lär inte dröja förrän nästa reservation kommer och man blir ju nyfiken på hur SD tänker när de sitter med i kulturnämnden samtidigt som de tycker att kultur är slöseri med skattepengar. SD som är så måna om att bevara den ”svenska” kulturen.

Så låt mig få veta, vad är kultur för er Sverigedemokrater? Som är värd skattebetalarnas pengar.

Arina Ljung

Socialdemokraterna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.