2018-04-13 09:51

2018-04-13 09:51

Landsbygdsperspektiv och politik

Säffle: Svar till Iréne Ekberg och Ernst Askmar

Det pågår en intressant diskussion på insändarsidan om landsbygdsperspektiv och politik. Med anledning av förskolans placering i Svanskog har frågan ånyo blivit aktuell.

Vi tror inte heller att det är en bra idé att starta ett speciellt landsbygdsparti. De olika partierna och politikerna bör, som påpekas, också ha landsbygdens perspektiv! Lyhördheten att lyssna på medborgarna är ju en självklarhet för en förtroendevald: Politiker är förtroendevalda, som är ett mycket bättre ord; det speglar det vi representerar och ska arbeta för.

Nu har kommunstyrelsen fattat ett klokt beslut om förskolan i Svanskog efter diverse turer. Medborgarna har utövat sin demokratiska rätt att påverka detta beslut, och det är alldeles som det ska vara. Engagemang för den egna bygden är en av de starkaste drivkrafter som finns och all utveckling av landsbygden börjar med det.

Men vi tror det är mycket lättare att förstå de förutsättningar som landsbygden har om man själv vet hur det är att bo där: Att service successivt försvinner, att tätorten självklart tar täten i olika frågor. Att få höra: ”Ja, men det kan du ju inte förvänta dig, du bor ju på landet!”

Vi har därför på vår kommunlista en god representation från landsbygden: 11 av de 21 som står på listan bor på landsbygden i olika delar av Säffle kommun, från Värmlandsnäs i söder till Skasås i norr. Det är ett av våra sätt att få in landsbygdsperspektivet i daglig politik i Säffle kommun!

Moderaterna i Säffle

Vi tror inte heller att det är en bra idé att starta ett speciellt landsbygdsparti. De olika partierna och politikerna bör, som påpekas, också ha landsbygdens perspektiv! Lyhördheten att lyssna på medborgarna är ju en självklarhet för en förtroendevald: Politiker är förtroendevalda, som är ett mycket bättre ord; det speglar det vi representerar och ska arbeta för.

Nu har kommunstyrelsen fattat ett klokt beslut om förskolan i Svanskog efter diverse turer. Medborgarna har utövat sin demokratiska rätt att påverka detta beslut, och det är alldeles som det ska vara. Engagemang för den egna bygden är en av de starkaste drivkrafter som finns och all utveckling av landsbygden börjar med det.

Men vi tror det är mycket lättare att förstå de förutsättningar som landsbygden har om man själv vet hur det är att bo där: Att service successivt försvinner, att tätorten självklart tar täten i olika frågor. Att få höra: ”Ja, men det kan du ju inte förvänta dig, du bor ju på landet!”

Vi har därför på vår kommunlista en god representation från landsbygden: 11 av de 21 som står på listan bor på landsbygden i olika delar av Säffle kommun, från Värmlandsnäs i söder till Skasås i norr. Det är ett av våra sätt att få in landsbygdsperspektivet i daglig politik i Säffle kommun!

Moderaterna i Säffle

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.