2018-04-13 09:55

2018-04-13 09:55

Fler politiker främjar demokratin

Säffle: Svar till Iréne Ekberg och Ernst Askmar

Det vore fantastiskt roligt om fler, i stan och på landsbygden, ville engagera sig politiskt! Vi som har jobbat länge politiskt har sett hur intresset för politik har minskat.

Är vi många politiker utspridda i hela kommunen främjar det demokratin, då fler människor känner en politiker och kan framföra sina idéer och åsikter. Det viktigaste med att gå med i ett parti är ju möjligheten att på ett tidigt stadium kunna påverka hur kommunens 1,2 miljarder kronor ska fördelas, och inte uppleva att man plötsligt står inför ett taget beslut.

Processen i kommunen är lång från förslag till beslut och upplevs många gånger istället för långsam och ineffektiv. Det är sant att vår fullmäktigelista är tagen, men nämnder och styrelser tillsätts inte förrän efter valet och de nya nämnderna startar 1 januari 2019. För att sitta i en nämnd krävs bara att du är medlem i vårt parti och har lite tid, åsikter och engagemang. Man behöver inte stå på listan.

Spelar det någon roll vilket parti man väljer? Ja, det finns naturligtvis en grundideologi i varje parti som påverkar vilken ställning vi tar i olika frågor. En typisk sådan ideologisk fråga för oss socialdemokrater är att vi är emot vinster i välfärden. Vi ser helst att kommunen sköter skolor och omsorg och inte stora börsnoterade bolag som gör stora vinster på våra skattepengar som de sedan placerar i olika skatteparadis. Men framförallt jobbar vi ju för kommunens bästa och vi får bäst resultat om vi drar åt samma håll.

Under våren och i höst kommer vi socialdemokrater att synas extra mycket, inte bara på marknaderna. Vi kommer att besöka de olika tätorterna, finnas på torget, i valstugan men också försöka besöka så många vi kan personligen för att fråga er vad ni vill ska hända i vår kommun under nästa mandatperiod. Hoppas vi ses och välkommen in i politiken.

Ann Mlakar

Kommunalrådskandidat för socialdemokraterna.

Är vi många politiker utspridda i hela kommunen främjar det demokratin, då fler människor känner en politiker och kan framföra sina idéer och åsikter. Det viktigaste med att gå med i ett parti är ju möjligheten att på ett tidigt stadium kunna påverka hur kommunens 1,2 miljarder kronor ska fördelas, och inte uppleva att man plötsligt står inför ett taget beslut.

Processen i kommunen är lång från förslag till beslut och upplevs många gånger istället för långsam och ineffektiv. Det är sant att vår fullmäktigelista är tagen, men nämnder och styrelser tillsätts inte förrän efter valet och de nya nämnderna startar 1 januari 2019. För att sitta i en nämnd krävs bara att du är medlem i vårt parti och har lite tid, åsikter och engagemang. Man behöver inte stå på listan.

Spelar det någon roll vilket parti man väljer? Ja, det finns naturligtvis en grundideologi i varje parti som påverkar vilken ställning vi tar i olika frågor. En typisk sådan ideologisk fråga för oss socialdemokrater är att vi är emot vinster i välfärden. Vi ser helst att kommunen sköter skolor och omsorg och inte stora börsnoterade bolag som gör stora vinster på våra skattepengar som de sedan placerar i olika skatteparadis. Men framförallt jobbar vi ju för kommunens bästa och vi får bäst resultat om vi drar åt samma håll.

Under våren och i höst kommer vi socialdemokrater att synas extra mycket, inte bara på marknaderna. Vi kommer att besöka de olika tätorterna, finnas på torget, i valstugan men också försöka besöka så många vi kan personligen för att fråga er vad ni vill ska hända i vår kommun under nästa mandatperiod. Hoppas vi ses och välkommen in i politiken.

Ann Mlakar

Kommunalrådskandidat för socialdemokraterna.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.