2018-02-08 16:40

2018-02-08 16:40

Vi bygger en skolaför er och för framtiden

Säffle: Svar till Sara Opheim

Det är tråkigt att du som elev har väntat länge på renovering och ombyggnation av din skola men upplever att ingenting händer.

Jag kan inte annat än beklaga att ärendet har dragit ut på tiden. Vi har försökt att nå ut med den information vi har och barn- och utbildningsnämnden kallade till ett möte i Svanskog i januari för att informera om hur processen ser ut.

Sent i förra veckan kom de första ritningarna på den nya förskolan samt ombyggnation av skolan, fritids och personalarbetsplatser. Personalen har blivit informerad om de nya ritningarna och möten för delaktighet med personalgruppen kommer att ske inom en snar framtid.

I uppdraget från nämnd till oss tjänstemän ingår att se till att säkerställa att ni elever ges möjlighet att vara delaktiga i den fortsatta processen, vilket ni också kommer att bli via ert elevråd.

Namnfrågan uppkom utifrån att nämnden inte visste hur ni unga såg på ortsnamnet. Föredrar ni Svanskog eller Svaneholm? Eller något annat, för all del.

Nämnden är noga med att de bygger en skola för er och för framtiden och vill därför stämma av namnfrågan med er. Barnrättsperspektivet ligger nämnden varmt om hjärtat och de ville särskilt betona er elevers delaktighet i den fortsatta processen i Svanskog.

Med vänlig hälsning

Erica Andrén

Förvaltningschef barn- och utbildningsförvaltningen

Jag kan inte annat än beklaga att ärendet har dragit ut på tiden. Vi har försökt att nå ut med den information vi har och barn- och utbildningsnämnden kallade till ett möte i Svanskog i januari för att informera om hur processen ser ut.

Sent i förra veckan kom de första ritningarna på den nya förskolan samt ombyggnation av skolan, fritids och personalarbetsplatser. Personalen har blivit informerad om de nya ritningarna och möten för delaktighet med personalgruppen kommer att ske inom en snar framtid.

I uppdraget från nämnd till oss tjänstemän ingår att se till att säkerställa att ni elever ges möjlighet att vara delaktiga i den fortsatta processen, vilket ni också kommer att bli via ert elevråd.

Namnfrågan uppkom utifrån att nämnden inte visste hur ni unga såg på ortsnamnet. Föredrar ni Svanskog eller Svaneholm? Eller något annat, för all del.

Nämnden är noga med att de bygger en skola för er och för framtiden och vill därför stämma av namnfrågan med er. Barnrättsperspektivet ligger nämnden varmt om hjärtat och de ville särskilt betona er elevers delaktighet i den fortsatta processen i Svanskog.

Med vänlig hälsning

Erica Andrén

Förvaltningschef barn- och utbildningsförvaltningen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.