2017-12-20 10:10

2017-12-20 10:43

Därför tillåter vi inte fler dubbeltomter på Brännsval

Säffle: Svar till "Besviket par i Säffle"

Svar. Tack för er insändare. Det är glädjande läsning att ni tror på Säffle och vill bygga här. Vi instämmer också i att det har tagit tid att skapa ett intresse för tomterna vid Brännsvall.

Nu har dock intresset börjat öka. Det första bygget är igång, och fler bygglov kommer. Vi tror att det finns goda möjligheter att sälja tomterna vid Brännsvall och att ett attraktivt bostadsområde kan börja växa fram där.

I Brännsvalls detaljplanering för bostadsändamål gjorde vi tomtindelningen så att framtida byggnationer både ska skapa en tilltalande bebyggelsemiljö och ge tillräckligt utrymme för den byggnadsstorlek som planbeskrivningen gör gällande. Det stämmer att två tomter såldes för drygt två år sedan till samma köpare, som nu har erhållit ett beviljat bygglov. Utifrån Brännsvalls tomtindelning och tankarna med området borde denna försäljning inte ha ägt rum. För att så många som möjligt ska få chansen att förverkliga sina byggdrömmar på det fina område som Brännsvall är kommer vi inte att sälja fler dubbeltomter där.

Det har tagit lång tid att få upp intresset för Brännsvall men de signaler vi nu har är att intresset ökar. Vi räknar med att vi inom en överskådlig framtid kommer att ha sålt tomterna där. Det är positivt för Brännsvall som boendemiljö och det är positivt för Säffle.

Ingemar Rosén

Kommunchef

Peter Pettersson

Förvaltningschef miljö- och byggförvaltningen

Pär Lindström

Fastighetsstrateg

Nu har dock intresset börjat öka. Det första bygget är igång, och fler bygglov kommer. Vi tror att det finns goda möjligheter att sälja tomterna vid Brännsvall och att ett attraktivt bostadsområde kan börja växa fram där.

I Brännsvalls detaljplanering för bostadsändamål gjorde vi tomtindelningen så att framtida byggnationer både ska skapa en tilltalande bebyggelsemiljö och ge tillräckligt utrymme för den byggnadsstorlek som planbeskrivningen gör gällande. Det stämmer att två tomter såldes för drygt två år sedan till samma köpare, som nu har erhållit ett beviljat bygglov. Utifrån Brännsvalls tomtindelning och tankarna med området borde denna försäljning inte ha ägt rum. För att så många som möjligt ska få chansen att förverkliga sina byggdrömmar på det fina område som Brännsvall är kommer vi inte att sälja fler dubbeltomter där.

Det har tagit lång tid att få upp intresset för Brännsvall men de signaler vi nu har är att intresset ökar. Vi räknar med att vi inom en överskådlig framtid kommer att ha sålt tomterna där. Det är positivt för Brännsvall som boendemiljö och det är positivt för Säffle.

Ingemar Rosén

Kommunchef

Peter Pettersson

Förvaltningschef miljö- och byggförvaltningen

Pär Lindström

Fastighetsstrateg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.