2017-11-08 09:50

2017-11-08 09:50

Säg inte att SäffleOperan inte "bjuder" tillbaka!

Säffle: Svar på insändare från Säffleoperan

I ST 7 november framför den anonyme insändarskribenten ”Förvånad” att hen tycker det är pinsamt att SäffleOperan inte ”bjuder” på en föreställning till Säffles barn och ungdomar.

Personligen kan jag tycka att det pinsamma ligger i uttala sig om någon som man uppenbarligen är dåligt insatt i.

Det stämmer förvisso att SäffleOperan varje år får ett kommunalt bidrag på 1 miljon kronor. Men av detta återgår en stor del till kommunen i form av hyra för teatern. Sedan ska rättigheter för verket betalas, personal anställas, kläder sys, scenografi byggas med mera. En produktion på SäffleOperan kostar i storleksordningen 3-3,5 miljoner att producera. Det innebär alltså att vi till den allra största delen själva måste finansiera våra kostnader.

Beträffande våra skolföreställningar så tjänar vi inget på dessa. De säljs till ett kraftigt subventionerat pris som endast ger täckning för vad en extra föreställning faktiskt kostar att spela. Dock så tar 50-talet medverkande på ideell basis ledigt från sina jobb för att kunna möjliggöra att Säffles barn och ungdomar ska få chansen att se en skolföreställning.

Så vänligen kom inte och säg att SäffleOperan inte ”bjuder” tillbaka!

Tobias Norelius

Producent på SäffleOperan

Personligen kan jag tycka att det pinsamma ligger i uttala sig om någon som man uppenbarligen är dåligt insatt i.

Det stämmer förvisso att SäffleOperan varje år får ett kommunalt bidrag på 1 miljon kronor. Men av detta återgår en stor del till kommunen i form av hyra för teatern. Sedan ska rättigheter för verket betalas, personal anställas, kläder sys, scenografi byggas med mera. En produktion på SäffleOperan kostar i storleksordningen 3-3,5 miljoner att producera. Det innebär alltså att vi till den allra största delen själva måste finansiera våra kostnader.

Beträffande våra skolföreställningar så tjänar vi inget på dessa. De säljs till ett kraftigt subventionerat pris som endast ger täckning för vad en extra föreställning faktiskt kostar att spela. Dock så tar 50-talet medverkande på ideell basis ledigt från sina jobb för att kunna möjliggöra att Säffles barn och ungdomar ska få chansen att se en skolföreställning.

Så vänligen kom inte och säg att SäffleOperan inte ”bjuder” tillbaka!

Tobias Norelius

Producent på SäffleOperan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.