2017-10-12 12:45

2017-10-12 12:45

Vi beklagar om du och andra Svanskogsbor tagit illa upp

Svanskog: Svar till Bitte Hultenberg från kommunen

Svar. Vi beklagar att informationsfoldern om Säffles nya resecentrum fick dig som Svanskogsbo att känna dig längre ifrån Säffle kommun.

Som vi förklarat i våra tidigare kontakter var detta absolut inte vår avsikt. I foldern valde vi av utrymmesskäl att lyfta fram ett fåtal av alla de resemöjligheter som finns med utgångspunkt från Säffle resecentrum. Långt ifrån alla resemöjligheter kan inrymmas i foldern. Vi gjorde ett litet urval bestående av de två huvudstråken – Åmål/Göteborg och Karlstad – samt ett reseexempel norrut (Nysäter) och ett söderut (Botilsäter).

Tanken med detta begränsade urval var inte lyfta fram eller än mindre att diskriminera någon del av kommunen.

Vi beklagar som sagt om du och andra Svanskogsbor tog illa upp. Nästa gång får det vara er tur!

Säffle kommun har en kontinuerlig dialog tillsammans med Värmlandstrafik, Västtrafik och Åmåls kommun för att förbättra förbindelserna till och från Svanskog. Vi har också varit på plats i Svanskog och informerat om detta arbete.

Regiongränsen mellan Västra Götaland och Värmland gör inte arbetet enklare, men vi kommer vid alla tillfällen som ges fortsätta påverka Västtrafik och Värmlandstrafik att förbättra förbindelsen till och från Svanskog.

Dag Rogne

Kommunstyrelsens ordförande

Katrin Steverding

Kollektivtrafikansvarig Säffle kommun

Som vi förklarat i våra tidigare kontakter var detta absolut inte vår avsikt. I foldern valde vi av utrymmesskäl att lyfta fram ett fåtal av alla de resemöjligheter som finns med utgångspunkt från Säffle resecentrum. Långt ifrån alla resemöjligheter kan inrymmas i foldern. Vi gjorde ett litet urval bestående av de två huvudstråken – Åmål/Göteborg och Karlstad – samt ett reseexempel norrut (Nysäter) och ett söderut (Botilsäter).

Tanken med detta begränsade urval var inte lyfta fram eller än mindre att diskriminera någon del av kommunen.

Vi beklagar som sagt om du och andra Svanskogsbor tog illa upp. Nästa gång får det vara er tur!

Säffle kommun har en kontinuerlig dialog tillsammans med Värmlandstrafik, Västtrafik och Åmåls kommun för att förbättra förbindelserna till och från Svanskog. Vi har också varit på plats i Svanskog och informerat om detta arbete.

Regiongränsen mellan Västra Götaland och Värmland gör inte arbetet enklare, men vi kommer vid alla tillfällen som ges fortsätta påverka Västtrafik och Värmlandstrafik att förbättra förbindelsen till och från Svanskog.

Dag Rogne

Kommunstyrelsens ordförande

Katrin Steverding

Kollektivtrafikansvarig Säffle kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.