2017-03-10 13:16

2017-03-10 13:16

Visa hänsyn vid skjolskjutsarna

Trafik: "Sakta ned när ni kör om!"

Vill verkligen vädja till alla som är ute i morgontrafiken att ta det extra försiktigt när ni ser en skolbuss som är på väg att ta upp barn!

Jag står varje morgon intill en 70-väg för att lämna mitt förskolebarn på skolbussen och ser en efter en bara köra om utan att ens sakta ner ett endaste dugg när bussen ska hämta upp. Skolskjutsarna har en skylt bak med två blinkande lampor som visar tydig att av- och påstigning av skolbarn sker. Är högsta hastighet 50 får man inte ens köra om då. Där vi står är det som sagt 70 och då ska man sakta in och vara mycket uppmärksam vid omkörning när skylten är tänd, vilket väldigt få verkar ens reflektera över.

Jag är rädd om mitt barn och givetvis följer jag med ända till påstigning, men vill att det ska vara tryggt att gå på skolbussen! Sakta ned när ni kör om, Innan misstag sker!

Ann-Sofie

Vill verkligen vädja till alla som är ute i morgontrafiken att ta det extra försiktigt när ni ser en skolbuss som är på väg att ta upp barn!

Jag står varje morgon intill en 70-väg för att lämna mitt förskolebarn på skolbussen och ser en efter en bara köra om utan att ens sakta ner ett endaste dugg när bussen ska hämta upp. Skolskjutsarna har en skylt bak med två blinkande lampor som visar tydig att av- och påstigning av skolbarn sker. Är högsta hastighet 50 får man inte ens köra om då. Där vi står är det som sagt 70 och då ska man sakta in och vara mycket uppmärksam vid omkörning när skylten är tänd, vilket väldigt få verkar ens reflektera över.

Jag är rädd om mitt barn och givetvis följer jag med ända till påstigning, men vill att det ska vara tryggt att gå på skolbussen! Sakta ned när ni kör om, Innan misstag sker!

Ann-Sofie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.