2016-09-08 10:19

2016-09-08 10:19

En sågning jäms med fotknölarna!

INSÄNDARE: Det här var droppen

Det är tredje året i rad som vi förskollärare i förskolan har blivit lovade ett lönelyft men även i år har vi blivit utan. I fjol fick vi 200 kronor ”på nåder”.

Nu missunnar jag verkligen inte de som fick ett lönelyft för alla gör ett fantastiskt och värdefullt jobb, men varför får inte vi ta del av kakan? Varför ska vi nöja oss med mindre?

Ingångslönen för förskolläraren i förskoleklass är 27 000 kronor. Bara att gratulera. Jag själv har jobbat som förskollärare i förskolan 28 år. Tjänar i dagsläget 27 300 kronor. Var finns rättvisan Säffle kommun? Skulle min arbetsinsats vara mindre värd än mina kollegors?

Vi på förskolan ska utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram till dess att de börjar skolan. Grunden till det livslånga lärandet sker på förskolan. I det dagliga arbetet med barnen ingår bland annat lek, samtal, sång, drama, matematik, NTA, språk med mera. Listan kan göras lång.

I arbetet ingår också föräldrakontakter, utvecklingssamtal, föräldramöten, dokumentation samt kontakt med specialpedagog. Verksamheten styrs av skollagen och av vår läroplan. Med läroplanen som bas arbetar vi med barn i grupp men ser samtidigt till att varje enskilt barn får utmaningar som passar deras ålder, erfarenheter och kunskaper. Det sker genom att vi skapar möjligheter till utforskande lek och lärande där barnens inflytande ges utrymme. Vi arbetar också fortlöpande med kvalitetsredovisningar som varit rosade av både chefer och skolinspektionen. Är inte det värt någonting längre?

Jag tycker verkligen om mitt jobb men det här Säffle kommun var droppen.

Hur tänkte ni? Eller har ni tänkt överhuvudtaget?

Besviken förskollärare

 

Nu missunnar jag verkligen inte de som fick ett lönelyft för alla gör ett fantastiskt och värdefullt jobb, men varför får inte vi ta del av kakan? Varför ska vi nöja oss med mindre?

Ingångslönen för förskolläraren i förskoleklass är 27 000 kronor. Bara att gratulera. Jag själv har jobbat som förskollärare i förskolan 28 år. Tjänar i dagsläget 27 300 kronor. Var finns rättvisan Säffle kommun? Skulle min arbetsinsats vara mindre värd än mina kollegors?

Vi på förskolan ska utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram till dess att de börjar skolan. Grunden till det livslånga lärandet sker på förskolan. I det dagliga arbetet med barnen ingår bland annat lek, samtal, sång, drama, matematik, NTA, språk med mera. Listan kan göras lång.

I arbetet ingår också föräldrakontakter, utvecklingssamtal, föräldramöten, dokumentation samt kontakt med specialpedagog. Verksamheten styrs av skollagen och av vår läroplan. Med läroplanen som bas arbetar vi med barn i grupp men ser samtidigt till att varje enskilt barn får utmaningar som passar deras ålder, erfarenheter och kunskaper. Det sker genom att vi skapar möjligheter till utforskande lek och lärande där barnens inflytande ges utrymme. Vi arbetar också fortlöpande med kvalitetsredovisningar som varit rosade av både chefer och skolinspektionen. Är inte det värt någonting längre?

Jag tycker verkligen om mitt jobb men det här Säffle kommun var droppen.

Hur tänkte ni? Eller har ni tänkt överhuvudtaget?

Besviken förskollärare

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.