2016-05-24 08:34

2016-05-24 08:34

Lägg pengarna på något vettigare!

SÄFFLE: Hoppas att njutningen av konstverket är fantastiskt...

Man kan läsa en artikel i ST från 22/4 där det står att kommunen satsar 710 000 kronor på ett konstverk med installation från Ingalena Klenell.

Det är en fantastiskt stor summa pengar som kommunen väljer att lägga på detta, det ska bli intressant och se när kommunen senare gör en utvärdering för att se hur många människor som tittat på detta. Jag tänker på kostnad per besök.

Om vi tar samma summa pengar och istället lägger det på alla barn som får tillbringa sommaren på en asfaltsplan på en skolgård under sina timmar på fritids. Hade de då inte kunnat få tillbringa dem på Solbadet? Att fått ett härligt sommarlov med bad, kanotutflykt, skogspromenader med mera, när deras föräldrar arbetar. Njutningen för alla dessa barn borde vara ”billig” i jämförelse med den summa kommunen väljer att lägga på döda ting.

Men när jag hämtat mitt barn på skolans varma asfaltsplan kl 18.00 efter en arbetad dag mitt i sommaren när de andra barnen har sommarlov så kan vi ju alltid gå och se om ett konstverk får oss att må bättre.

Arbetar under sommaren

Det är en fantastiskt stor summa pengar som kommunen väljer att lägga på detta, det ska bli intressant och se när kommunen senare gör en utvärdering för att se hur många människor som tittat på detta. Jag tänker på kostnad per besök.

Om vi tar samma summa pengar och istället lägger det på alla barn som får tillbringa sommaren på en asfaltsplan på en skolgård under sina timmar på fritids. Hade de då inte kunnat få tillbringa dem på Solbadet? Att fått ett härligt sommarlov med bad, kanotutflykt, skogspromenader med mera, när deras föräldrar arbetar. Njutningen för alla dessa barn borde vara ”billig” i jämförelse med den summa kommunen väljer att lägga på döda ting.

Men när jag hämtat mitt barn på skolans varma asfaltsplan kl 18.00 efter en arbetad dag mitt i sommaren när de andra barnen har sommarlov så kan vi ju alltid gå och se om ett konstverk får oss att må bättre.

Arbetar under sommaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.