2016-03-24 06:00

2016-03-24 06:00

Tänk efter angående simhallen

SÄFFLE: Lystring politiker och vanligt folk!

En simhall i stort format kommer med all säkerhet att kosta minst 250 miljoner, detta med bakgrund från senare års byggen i Sverige. Härom veckan kunde man läsa att det var det minus på skatteintäktssidan i vår kommun. Då skulle man minsann ”vända på varenda krona”.

I dagens ST kan man läsa att Socialdemokraterna av våra futtiga skattekronor vill satsa ”rejält”. Enligt traditionell ”röd” politik innebär det; låna pengarna, låt kommunens alla invånare betala notan för det under många, många år, vi tar ur den outtömliga pengasäcken, alltså skatteintäkterna.

Hur många skolungdomar, pensionärer, vanliga nyttjare och medlemmar i Säffle Simsällskap som finns om 5-50 år är det nog ingen som vet. Med ett antagande som är realistiskt är kanske att ungdomar och medlemmar i Säffle SS lär vara mindre än idag. Vanliga nyttjare och pensionärer tror jag ej har krav att det blir en 50-metersbassäng.

Socialdemokraterna skriver att de är glada för att andra partier anslutit sig. Hmm, jag tyckte mig läsa att Moderaterna sa det inte är läge för ett ”skrytbygge”, snarare att om man istället bygger en ”normal” simhall så kanske det räcker till både bollhall och nån typ av renovering eller ombyggnad av ridhuset. Alla Säffles fotbollskillar/tjejer och ridklubbens tjejer/killar behöver bättre lokaler med. 250 miljoner är en stor summa för Säffle kommun.

Jag tror mig minnas att det kämpades rejält av många eldsjälar då Ishallen skulle byggas. Mitt minne säger mig att det kalkylerades till cirka två miljoner, varav Familjen Hägg skänkte en miljon samt att stor del av det invändiga jobbet gjordes av hockeyintresserade och medlemmar i Säffle HC. I Karlstad byggdes det en 25-metersbassäng. I Arvika renoverades simhallen.

Politiker; för en gångs skull, tänk efter före!

Från en som ridit, spelat hockey och simmat under många år

I dagens ST kan man läsa att Socialdemokraterna av våra futtiga skattekronor vill satsa ”rejält”. Enligt traditionell ”röd” politik innebär det; låna pengarna, låt kommunens alla invånare betala notan för det under många, många år, vi tar ur den outtömliga pengasäcken, alltså skatteintäkterna.

Hur många skolungdomar, pensionärer, vanliga nyttjare och medlemmar i Säffle Simsällskap som finns om 5-50 år är det nog ingen som vet. Med ett antagande som är realistiskt är kanske att ungdomar och medlemmar i Säffle SS lär vara mindre än idag. Vanliga nyttjare och pensionärer tror jag ej har krav att det blir en 50-metersbassäng.

Socialdemokraterna skriver att de är glada för att andra partier anslutit sig. Hmm, jag tyckte mig läsa att Moderaterna sa det inte är läge för ett ”skrytbygge”, snarare att om man istället bygger en ”normal” simhall så kanske det räcker till både bollhall och nån typ av renovering eller ombyggnad av ridhuset. Alla Säffles fotbollskillar/tjejer och ridklubbens tjejer/killar behöver bättre lokaler med. 250 miljoner är en stor summa för Säffle kommun.

Jag tror mig minnas att det kämpades rejält av många eldsjälar då Ishallen skulle byggas. Mitt minne säger mig att det kalkylerades till cirka två miljoner, varav Familjen Hägg skänkte en miljon samt att stor del av det invändiga jobbet gjordes av hockeyintresserade och medlemmar i Säffle HC. I Karlstad byggdes det en 25-metersbassäng. I Arvika renoverades simhallen.

Politiker; för en gångs skull, tänk efter före!

Från en som ridit, spelat hockey och simmat under många år

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.