2016-03-04 07:49

2016-03-04 07:49

En "närproducerad" dag i veckan vore väl bra?

MAT: Tänk nytt kring skolmaten

Har en önskan till kommunens kostenheter.

Det pratas mycket om att införa en ”köttfri dag” i veckan. Istället skulle jag önska att man kunde ha minst en ”närproducerad dag” i veckan. Maten transporteras kortare, lokala bönder gynnas, medvetenhet om var maten kommer ifrån ökar med mera. Man kanske kan göra studiebesök och få se sin egen mat växa...

Det är de fossila bränsleutsläppen vi måste minska! Inte kossornas fisar...

Tänk om-tänk rätt!

Det pratas mycket om att införa en ”köttfri dag” i veckan. Istället skulle jag önska att man kunde ha minst en ”närproducerad dag” i veckan. Maten transporteras kortare, lokala bönder gynnas, medvetenhet om var maten kommer ifrån ökar med mera. Man kanske kan göra studiebesök och få se sin egen mat växa...

Det är de fossila bränsleutsläppen vi måste minska! Inte kossornas fisar...

Tänk om-tänk rätt!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.