2016-02-29 10:08

2016-02-29 16:39

Från dottern till en brandman

SÄKERHET: Jag vill inte förlora min pappa för att du har bråttom

Som dotter till en brandman har jag många gånger oroat mig för att något ska hända min pappa.

Jag tror inte jag är ensam. Jag beundrar honom varje dag. Han slänger sig från bordet mitt i middagen, han släpper allt han håller i, han hoppar upp ur sängen klockan tre på morgonen och detta är för att hjälpa dig, dina nära och kära, dag som natt. Den dagen det händer dig eller någon i din omgivning någonting är han och hans kollegor där för er!

Det som oroar mig är bristen på respekt som råder bland oss människor, vid olycksplatser trängs människor för att komma fram och kunna se, ta bilder och filma. Ett problem som bara växer.

Vid trafikolyckor vill människor köra förbi, för i dagens samhälle är vi ständigt på väg någonstans och har oftast bråttom.

Men nästa gång du är funderar på att köra förbi en olycksplats flera gånger för av nyfikenhet kunna se vad som hänt, eller när du smyger dig fram för att kunna filma, då tycker jag du ska tänka dig för.

Vad du är nyfiken på och vill se är inte bara räddningspersonalens arbete, utan där finns även en eller flera människor vars liv just blivit vänt upp och ner. Olycksoffer som är rädda och lämnade i andras händer och är tillräckligt utsatta utan att nyfikna människor står vid sidan om för att titta på eller filma.

Nyligen skedde en tragisk dödsolycka när en brandman blev påkörd av en förbipasserande bil.

Snälla låt inte detta hända igen, låt oss hjälpas åt att respektera både räddningspersonal och de utsatta vid olyckor. Genom att hålla avstånd och stanna bakom avspärrningar och använda sunt förnuft kommer man långt.

Låt våra brandmän, ambulanspersonal och polis få göra sitt jobb. Låt dem få komma hem till sina familjer efter sina arbetspass.

Jag vill inte förlora min pappa för att du har bråttom!

Dotter till en brandman

Jag tror inte jag är ensam. Jag beundrar honom varje dag. Han slänger sig från bordet mitt i middagen, han släpper allt han håller i, han hoppar upp ur sängen klockan tre på morgonen och detta är för att hjälpa dig, dina nära och kära, dag som natt. Den dagen det händer dig eller någon i din omgivning någonting är han och hans kollegor där för er!

Det som oroar mig är bristen på respekt som råder bland oss människor, vid olycksplatser trängs människor för att komma fram och kunna se, ta bilder och filma. Ett problem som bara växer.

Vid trafikolyckor vill människor köra förbi, för i dagens samhälle är vi ständigt på väg någonstans och har oftast bråttom.

Men nästa gång du är funderar på att köra förbi en olycksplats flera gånger för av nyfikenhet kunna se vad som hänt, eller när du smyger dig fram för att kunna filma, då tycker jag du ska tänka dig för.

Vad du är nyfiken på och vill se är inte bara räddningspersonalens arbete, utan där finns även en eller flera människor vars liv just blivit vänt upp och ner. Olycksoffer som är rädda och lämnade i andras händer och är tillräckligt utsatta utan att nyfikna människor står vid sidan om för att titta på eller filma.

Nyligen skedde en tragisk dödsolycka när en brandman blev påkörd av en förbipasserande bil.

Snälla låt inte detta hända igen, låt oss hjälpas åt att respektera både räddningspersonal och de utsatta vid olyckor. Genom att hålla avstånd och stanna bakom avspärrningar och använda sunt förnuft kommer man långt.

Låt våra brandmän, ambulanspersonal och polis få göra sitt jobb. Låt dem få komma hem till sina familjer efter sina arbetspass.

Jag vill inte förlora min pappa för att du har bråttom!

Dotter till en brandman

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.