2016-01-30 06:00

2016-01-30 06:00

Vi vill ha mer idrott i skolan!

SÄFFLE: Många fördelad med ökad idrottsundervisning

Vi skulle vilja ha mer idrott i skolan. Vi har idrott två gånger i veckan men vi tycker man ska ha tre gånger eller längre idrottstid.

Det är bra både fysiskt och psykiskt att röra på sig. Alla tränar inte eller håller på med någon sport på fritiden. Rör man sig mer kan man koncentrera sig bättre. Man mår faktiskt bättre och orkar mer och det är kul. Man får också bättre hälsa som kan leda sig till bättre betyg och bättre jobb i framtiden. Några av fördelar med mer idrott är minskad dödlighet i hjärt- och kärlsjukdomar, minskad risk för åldersdiabetes, ökad muskelstyrka och konditionsförmåga. Idrott stimulerar barns sociala och mentala utveckling och även ökar koncentrationsförmågan.

Så nu vill jag att skolpolitikerna i Säffle bestämmer att vi ska ha mer idrottstimmar för alla mår bättre av att röra på sig!

E&A

Det är bra både fysiskt och psykiskt att röra på sig. Alla tränar inte eller håller på med någon sport på fritiden. Rör man sig mer kan man koncentrera sig bättre. Man mår faktiskt bättre och orkar mer och det är kul. Man får också bättre hälsa som kan leda sig till bättre betyg och bättre jobb i framtiden. Några av fördelar med mer idrott är minskad dödlighet i hjärt- och kärlsjukdomar, minskad risk för åldersdiabetes, ökad muskelstyrka och konditionsförmåga. Idrott stimulerar barns sociala och mentala utveckling och även ökar koncentrationsförmågan.

Så nu vill jag att skolpolitikerna i Säffle bestämmer att vi ska ha mer idrottstimmar för alla mår bättre av att röra på sig!

E&A

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.