2016-01-30 06:00

2016-02-05 09:20

Låt oss börja skolan senare

SÄFFLE: Frukost och senare skolstart önskas

I går började vi skolan klockan 08:00. Det gör vi varje dag.

Om man åker buss eller bil går man upp tidigt, runt 06:00. Även om man går och lägger sig i tid är man trött på morgonen och orkar inte äta ordentlig frukost. Då får man ingen energi. Frukosten är den viktigaste måltiden på dagen. Om man hoppar över frukosten så presterar man sämre, mår sämre. Man blir trött och grinig. Om du då sen ska äta lunch så väljer du det onyttiga om du inte har ätit frukost.

Vi tycker att man ska börja skolan senare, ungefär 08:30. För man är ganska trött på morgonen och orkar inte koncentrera sig på lektionerna och det kan påverka betygen.

Om det inte går att lösa så har vi ett till förslag, att det ska finnas en möjlighet att äta frukost på skolan även när man inte går på fritids (fritids serverar frukost). Då behöver man inte gå upp lika tidigt.

De trötta eleverna på Värmlandsbro skola

Om man åker buss eller bil går man upp tidigt, runt 06:00. Även om man går och lägger sig i tid är man trött på morgonen och orkar inte äta ordentlig frukost. Då får man ingen energi. Frukosten är den viktigaste måltiden på dagen. Om man hoppar över frukosten så presterar man sämre, mår sämre. Man blir trött och grinig. Om du då sen ska äta lunch så väljer du det onyttiga om du inte har ätit frukost.

Vi tycker att man ska börja skolan senare, ungefär 08:30. För man är ganska trött på morgonen och orkar inte koncentrera sig på lektionerna och det kan påverka betygen.

Om det inte går att lösa så har vi ett till förslag, att det ska finnas en möjlighet att äta frukost på skolan även när man inte går på fritids (fritids serverar frukost). Då behöver man inte gå upp lika tidigt.

De trötta eleverna på Värmlandsbro skola

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.