2015-12-07 09:17

2015-12-07 09:17

Säfflebor – ett skräpigt folk!

SÄFFLE: Allt detta skräp...

Säffleborna skräpar ner skrev Säffle-Tidningen nyligen. Säffle kommun är inte ansluten till Håll Sverige Rent-kampanjen och vid de årliga skräpplockardagarna är det ofta låg aktivitet i Säffle.

Att Säffleborna skräpar ner, det kan vi skriva under på! Sedan urminnes tider har vi haft nöjet att sköta 40 meter trottoar med tillhörande hagtornshäck i centrala Säffle. Under några somrar har vi för skojs skull samlat skräpet i en särskild sopsäck. I år räckte det inte med en säck!

Att 40 meter trottoar på ett par sommarmånader samlar två fyllda sopsäckar med skräp är skrämmande! Karamellpapper och godispåsar dominerar, tätt följda av snabbmatsförpackningar, cigarettfimpar, plastpåsar, burkar och flaskor i långa rader - hela och trasiga. En vrängd paraply, kvitton, skolböcker och en sko. För att inte tala om alla svarta hundpåsar. Tveklöst har nedskräpningen ökat.

I flera år har vi föreslagit att Säffle kommun ska ta ett stort grepp om nedskräpningen, genom skräpplockarkampanjer, men främst genom att inrikta sig på nedskräparna själva!

Några som nu har städat klart

Att Säffleborna skräpar ner, det kan vi skriva under på! Sedan urminnes tider har vi haft nöjet att sköta 40 meter trottoar med tillhörande hagtornshäck i centrala Säffle. Under några somrar har vi för skojs skull samlat skräpet i en särskild sopsäck. I år räckte det inte med en säck!

Att 40 meter trottoar på ett par sommarmånader samlar två fyllda sopsäckar med skräp är skrämmande! Karamellpapper och godispåsar dominerar, tätt följda av snabbmatsförpackningar, cigarettfimpar, plastpåsar, burkar och flaskor i långa rader - hela och trasiga. En vrängd paraply, kvitton, skolböcker och en sko. För att inte tala om alla svarta hundpåsar. Tveklöst har nedskräpningen ökat.

I flera år har vi föreslagit att Säffle kommun ska ta ett stort grepp om nedskräpningen, genom skräpplockarkampanjer, men främst genom att inrikta sig på nedskräparna själva!

Några som nu har städat klart

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.