2015-01-20 08:55

2015-01-21 10:04

Varför inte bygga radhus?

SÄFFLE: Riva och bygga nytt

Gick en promenad och väjde av in på Vegagatan. Tog ett foto. Där fanns förr fem huskroppar, Vegagatan 6-12, som idag är jämnat med marken. När jag flyttade hit till Säffle i slutet av 1980-talet hade vi vår första lägenhet på Vegagatan 2. Sedan på Vegagatan 10. Ett fint område för barnfamiljer. Att jag ville bo där var framför allt att jag hade en släkting som bodde på Industrigatan 10 och tyckte att lägenheterna var så fina. Bra planerade med härligt stora kök där man fick plats med hela tjocka släkten när den kom på besök.

Men tyvärr så fick de för sig att riva de fem husen från nummer 6 till 12 och 2 och 4 var också gränsfall. Husen blev förfallna, i brist på underhåll och som sagt senare rivna. Men varför inte bygga nytt, det finns säkert någon som skulle vilja bo där.

Bygg typ radhuslängor till billigt pris. Kommunen kan säkert komma på något eller vem det nu är som äger tomterna. Barnfamiljer, lätt att ta sig in till stan. Pensionärer som vill ner på markplan. Handikappsanpassat. Bra och nära till grönområden. Det ska väl fortfarande finnas kvar alla ledningar för vatten, avlopp och el i backen så det är ju inget som behöver dras nytt? Det är nog fler än jag som tänkt på detta men inte gjort mer. Vill bara så ett frö.


Agneta

Gick en promenad och väjde av in på Vegagatan. Tog ett foto. Där fanns förr fem huskroppar, Vegagatan 6-12, som idag är jämnat med marken. När jag flyttade hit till Säffle i slutet av 1980-talet hade vi vår första lägenhet på Vegagatan 2. Sedan på Vegagatan 10. Ett fint område för barnfamiljer. Att jag ville bo där var framför allt att jag hade en släkting som bodde på Industrigatan 10 och tyckte att lägenheterna var så fina. Bra planerade med härligt stora kök där man fick plats med hela tjocka släkten när den kom på besök.

Men tyvärr så fick de för sig att riva de fem husen från nummer 6 till 12 och 2 och 4 var också gränsfall. Husen blev förfallna, i brist på underhåll och som sagt senare rivna. Men varför inte bygga nytt, det finns säkert någon som skulle vilja bo där.

Bygg typ radhuslängor till billigt pris. Kommunen kan säkert komma på något eller vem det nu är som äger tomterna. Barnfamiljer, lätt att ta sig in till stan. Pensionärer som vill ner på markplan. Handikappsanpassat. Bra och nära till grönområden. Det ska väl fortfarande finnas kvar alla ledningar för vatten, avlopp och el i backen så det är ju inget som behöver dras nytt? Det är nog fler än jag som tänkt på detta men inte gjort mer. Vill bara så ett frö.


Agneta

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.