2018-04-06 13:36

2018-04-06 13:36

Casten Lychou omvald ordförande

SÄFFLE: Musikföreningen har haft årsmöte

Säffle Musikförening har haft årsmöte i samband med konserten med Ensemble Klärobskyr. Årsmötet inleddes med att föreningens ordförande, Casten Lychou, hälsade alla välkomna.

Föredragningslistan gicks igenom i sedvanlig ordning och den nya styrelsen för 2018 fastställdes. Efter påföljande konstituerande möte fastställdes också de olika posterna inom styrelsen som kommer ha följande uppställning; Casten Lychou, ordförande, Hans Arne, kassör, Gunilla Sätterman, sekreterare, Bengt E Johnson, Britta Dillner, Göran Lindskog samt Jocke Wester, samtliga ledamöter. Till revisorer omvaldes Per Johansson och Margareta Forsberg (suppleant) och till valberedning omvaldes Anders Hjertén och Gunnar Hagberg.

Många konserter

Säffle Musikförening har under 2017 genomfört ett antal konserter med varierat utbud av artister och program. Vårsäsongen inleddes med den sedvanliga Trettondagskonserten med Wermland Operas orkester. I slutet av januari kom Rilke-ensemblen med dess välkände ledare Gunnar Eriksson på besök. I februari kom Johannes Held och Daniel Beskow på kärt återbesök med sitt program ”Winterreise staged”. I mars månad bjöds Säfflepubliken på härlig konsert med Klarakvartetten som framförde sitt mycket uppskattade program ”Gryning och skymning”, med musik av bland andra Elfrida Andrée, känd som Sveriges första kvinnliga organist och även Sveriges första kvinnliga telegrafist. April månad inleddes med en konsert med Florian Kitt på cello och Carlos Rivera-Aguilar på piano för att avslutas med den traditionella vårkonserten på Valborgsmässoafton med Säffle Musikförenings manskör, dirigerad av Anders Hörngren. I programmet medverkade också Lotta Sairio och Klabbe Hörngren.

Besök av manskör

Hösten inleddes med sopranen Matilda Sterby och pianisten Per Olsson med sitt program ”En dröm”. I slutet av september gästades Säffle av det polska musikerparet, pianisten Teresa Kaban och flöjtisten Henryk Blazej. I oktober bjöds på högklassig konsert i Centrumkyrkan då fagottisten Sebastian Stevensson, med rötter i Säffle, och pianisten Asuka Nakamura framförde ett omväxlande program av bland andra Mozart, Weber och Blomdahl. I höstens sista konsert fylldes Centrumkyrkan av Kalhyttans Cavalierer och dess publik som uppgick till, inte mindre än, 174 personer och som kom att avnjuta ett härligt program framfört av denna mycket populära manskör.

Intressant besök

Av vårens program kvarstår Valborgskonserten där bland andra riksspelman Therese Olsson-Hugosson medverkar på klarinett. Sist, men inte minst, vill Säffle Musikförening redan nu påminna Säfflepubliken om vårens sista konsert, söndagen den 20 maj, då Musikföreningen får celebert besök av två av Sveriges främsta artister, Kerstin Avemo, sopran och Mats Bergström, gitarr som bjuder på vackra stycken ur Figaros bröllop och Rigoletto, ”Till havs” med mera. Ett unikt tillfälle att i Säffle få lyssna till en världssopran.

Föredragningslistan gicks igenom i sedvanlig ordning och den nya styrelsen för 2018 fastställdes. Efter påföljande konstituerande möte fastställdes också de olika posterna inom styrelsen som kommer ha följande uppställning; Casten Lychou, ordförande, Hans Arne, kassör, Gunilla Sätterman, sekreterare, Bengt E Johnson, Britta Dillner, Göran Lindskog samt Jocke Wester, samtliga ledamöter. Till revisorer omvaldes Per Johansson och Margareta Forsberg (suppleant) och till valberedning omvaldes Anders Hjertén och Gunnar Hagberg.

Många konserter

Säffle Musikförening har under 2017 genomfört ett antal konserter med varierat utbud av artister och program. Vårsäsongen inleddes med den sedvanliga Trettondagskonserten med Wermland Operas orkester. I slutet av januari kom Rilke-ensemblen med dess välkände ledare Gunnar Eriksson på besök. I februari kom Johannes Held och Daniel Beskow på kärt återbesök med sitt program ”Winterreise staged”. I mars månad bjöds Säfflepubliken på härlig konsert med Klarakvartetten som framförde sitt mycket uppskattade program ”Gryning och skymning”, med musik av bland andra Elfrida Andrée, känd som Sveriges första kvinnliga organist och även Sveriges första kvinnliga telegrafist. April månad inleddes med en konsert med Florian Kitt på cello och Carlos Rivera-Aguilar på piano för att avslutas med den traditionella vårkonserten på Valborgsmässoafton med Säffle Musikförenings manskör, dirigerad av Anders Hörngren. I programmet medverkade också Lotta Sairio och Klabbe Hörngren.

Besök av manskör

Hösten inleddes med sopranen Matilda Sterby och pianisten Per Olsson med sitt program ”En dröm”. I slutet av september gästades Säffle av det polska musikerparet, pianisten Teresa Kaban och flöjtisten Henryk Blazej. I oktober bjöds på högklassig konsert i Centrumkyrkan då fagottisten Sebastian Stevensson, med rötter i Säffle, och pianisten Asuka Nakamura framförde ett omväxlande program av bland andra Mozart, Weber och Blomdahl. I höstens sista konsert fylldes Centrumkyrkan av Kalhyttans Cavalierer och dess publik som uppgick till, inte mindre än, 174 personer och som kom att avnjuta ett härligt program framfört av denna mycket populära manskör.

Intressant besök

Av vårens program kvarstår Valborgskonserten där bland andra riksspelman Therese Olsson-Hugosson medverkar på klarinett. Sist, men inte minst, vill Säffle Musikförening redan nu påminna Säfflepubliken om vårens sista konsert, söndagen den 20 maj, då Musikföreningen får celebert besök av två av Sveriges främsta artister, Kerstin Avemo, sopran och Mats Bergström, gitarr som bjuder på vackra stycken ur Figaros bröllop och Rigoletto, ”Till havs” med mera. Ett unikt tillfälle att i Säffle få lyssna till en världssopran.

  • Gunilla Sätterman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.