2017-12-22 10:29

2017-12-22 10:29

Tveta friskola hade mysig julavslutning

TVETA: Eleverna hade luciatåg och julspel

Tveta friskola har haft julavslutning. Inför en fullsatt kyrka framförde eleverna både ett luciatåg och en julpjäs.

Förskolebarn och alla från lågstadiet genomförde ett mysigt luciatåg där alla fick vara den de ville. Det betydde flera lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar samt pepparkaksgubbar. Ett antal sånger sjöngs med klara och hjärtliga stämmor. Pernilla Radborn spelade följsamt och vackert.

Kenneth Gagnero hade ett samtal med eleverna och även föräldrar fick komma till tals. Han uppehöll sig kring julen och de önskningar som är ganska olika bland barn och vuxna. Psalmen ”Nu tändas tusen juleljus sjöngs” unisont.

Därefter var det dags för mellanstadiets julspel. Det handlade om barnhemsbarn, ett aktuellt tema, och ett antal situationer spelades upp. Vacker sång både i form av solo och i grupp framfördes och det spelades olika personligheter i pjäsen. Efter diverse krokigheter blev det ett lyckligt slut där barnhemsbarnen fick både mat, gran och julklappar. Näpna möss tittade fram och sjöng en trudelutt.

Slutligen önskade alla aktörerna publiken en god jul. All personal och lärare vid Tvetas friskola tackades med julgåvor och applåder och rektor Per Jacobsen avslutade terminen med att tacka alla som på olika sätt arbetat vid och stöttat Tveta friskola.

Förskolebarn och alla från lågstadiet genomförde ett mysigt luciatåg där alla fick vara den de ville. Det betydde flera lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar samt pepparkaksgubbar. Ett antal sånger sjöngs med klara och hjärtliga stämmor. Pernilla Radborn spelade följsamt och vackert.

Kenneth Gagnero hade ett samtal med eleverna och även föräldrar fick komma till tals. Han uppehöll sig kring julen och de önskningar som är ganska olika bland barn och vuxna. Psalmen ”Nu tändas tusen juleljus sjöngs” unisont.

Därefter var det dags för mellanstadiets julspel. Det handlade om barnhemsbarn, ett aktuellt tema, och ett antal situationer spelades upp. Vacker sång både i form av solo och i grupp framfördes och det spelades olika personligheter i pjäsen. Efter diverse krokigheter blev det ett lyckligt slut där barnhemsbarnen fick både mat, gran och julklappar. Näpna möss tittade fram och sjöng en trudelutt.

Slutligen önskade alla aktörerna publiken en god jul. All personal och lärare vid Tvetas friskola tackades med julgåvor och applåder och rektor Per Jacobsen avslutade terminen med att tacka alla som på olika sätt arbetat vid och stöttat Tveta friskola.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.