2017-10-11 14:21

2017-10-11 14:21

Bröllop i dansbandstakt

VÄRMLANDSNÄS: Dansade i fyra timmar

I slutet av september gifte sig Tommy Olsson och Victoria Blomqvist i Botilsäters kyrka. Det blev ett stort bröllop med mer än 100 gäster som på kvällen fick dansa till Larz-Kristerz.

Bröllopet i Botilsäters kyrka på Värmlandsnäs 29 september hade kunnat gå i dansbandstakt om brudparet helt hade följt sina känslor. Tommy Olsson och Victoria Blomqvist är nämligen mycket intresserade av att dansa till dansbandsmusik. Nu blev vigselakten nästan helt traditionell musikaliskt sett under ledning av kyrkomusiker Martin Rhodén. Han fick spela Mendelsons Bröllopsmarsch, psalmerna ”Vi lyfter våra hjärtan”, ”Välsigna alla dem som bygger ett gemensamt hem”, samt spela för de tre solisterna.

Imponerande sång

Solisterna var brudgummens åttaåriga dotter Moa som sjöng sången ”Vad det är bra”, och den elvaåriga Agnes Frisk som sjöng ”Utan dina andetag”, samt hennes mamma Ann-Kristin Frisk som sjöng ”Du är allt”. De tre solisterna sjöng mycket proffsigt och den sista sången framfördes med en mycket stark känsla. Hade Ann-Kristin tävlat i Idol hade hon sopat banan med sina medtävlande.

Tärnor och näbbar

Koret var fullt av de medverkande - brudparet, brudgummens bror och bestman Jerry, de två tärnorna Susanna Andersson Yadav och Elaine Fredriksson, samt de sex brudnäbbarna Agnes Frisk, brudgummens barn Moa och Alvin och brudens tre kusinbarn Tim, Melvin och Frida.

Prästen Ralph Liljegren, som är styvfar till bruden, ledde akten. I vigseltalet konstaterade han att äktenskapet är som en dans. Man och hustru behöver röra sig i takt med varandra och dra åt samma håll, vilket dagens brudpar alltså redan hade övat sig på.

Brudens mor, Carina Blomqvist Liljegren, ledde bönen för brudparet och Ann-Cathrine Forsberg Karlsson, kusin till brudgummen, läste bibelorden.

Sedan var det dags för utmarschen. Alla väntade sig traditionell bröllopsmusik men från högtalarna dånade i stället dansbandet Larz-Kristerz låt ”Hjärtat bankar”. Det hördes först ett förvånat sus och spridda skratt i församlingen. Sedan kunde de nygifta tåga ut i dansbandstakt, följda av tärnor, näbbar, bestman och prästen.

Fest i Eskilsäter

Efter vigselakten åkte alla till Eskilsäter bygdegård. Där serverades middag och tårta i den överfyllda salen. Det var förvånansvärt hur de som serverade lyckades bära ut maten i de trånga gångarna mellan borden.

Ann-Kristin och Henrik Frisk var värdpar i bygdegården. De såg till att alla som höll tal, sjöng och spexade fick framföra sina bidrag.

Bröllopsdans

Strax innan klockan 21 på kvällen öppnade brudparet alla bröllopsgåvor de fått. Det blev lite stressigt på slutet, för klockan 21 var kvällens höjdpunkt för brudparet bokad. De skyndade ut till dansbanan för att få dansa sin bröllopsdans till Larz-Kristerz som var inhyrda som orkester. Sedan kunde det lyckliga brudparet dansa i flera timmar till sin favoritorkester tillsammans med alla övriga danslystna gäster. Fyra timmar senare dansade brudparet kvällens sista dans och fick tacka och ta farväl av medlemmarna i Larz-Kristerz och alla bröllopsgäster.

Bröllopet i Botilsäters kyrka på Värmlandsnäs 29 september hade kunnat gå i dansbandstakt om brudparet helt hade följt sina känslor. Tommy Olsson och Victoria Blomqvist är nämligen mycket intresserade av att dansa till dansbandsmusik. Nu blev vigselakten nästan helt traditionell musikaliskt sett under ledning av kyrkomusiker Martin Rhodén. Han fick spela Mendelsons Bröllopsmarsch, psalmerna ”Vi lyfter våra hjärtan”, ”Välsigna alla dem som bygger ett gemensamt hem”, samt spela för de tre solisterna.

Imponerande sång

Solisterna var brudgummens åttaåriga dotter Moa som sjöng sången ”Vad det är bra”, och den elvaåriga Agnes Frisk som sjöng ”Utan dina andetag”, samt hennes mamma Ann-Kristin Frisk som sjöng ”Du är allt”. De tre solisterna sjöng mycket proffsigt och den sista sången framfördes med en mycket stark känsla. Hade Ann-Kristin tävlat i Idol hade hon sopat banan med sina medtävlande.

Tärnor och näbbar

Koret var fullt av de medverkande - brudparet, brudgummens bror och bestman Jerry, de två tärnorna Susanna Andersson Yadav och Elaine Fredriksson, samt de sex brudnäbbarna Agnes Frisk, brudgummens barn Moa och Alvin och brudens tre kusinbarn Tim, Melvin och Frida.

Prästen Ralph Liljegren, som är styvfar till bruden, ledde akten. I vigseltalet konstaterade han att äktenskapet är som en dans. Man och hustru behöver röra sig i takt med varandra och dra åt samma håll, vilket dagens brudpar alltså redan hade övat sig på.

Brudens mor, Carina Blomqvist Liljegren, ledde bönen för brudparet och Ann-Cathrine Forsberg Karlsson, kusin till brudgummen, läste bibelorden.

Sedan var det dags för utmarschen. Alla väntade sig traditionell bröllopsmusik men från högtalarna dånade i stället dansbandet Larz-Kristerz låt ”Hjärtat bankar”. Det hördes först ett förvånat sus och spridda skratt i församlingen. Sedan kunde de nygifta tåga ut i dansbandstakt, följda av tärnor, näbbar, bestman och prästen.

Fest i Eskilsäter

Efter vigselakten åkte alla till Eskilsäter bygdegård. Där serverades middag och tårta i den överfyllda salen. Det var förvånansvärt hur de som serverade lyckades bära ut maten i de trånga gångarna mellan borden.

Ann-Kristin och Henrik Frisk var värdpar i bygdegården. De såg till att alla som höll tal, sjöng och spexade fick framföra sina bidrag.

Bröllopsdans

Strax innan klockan 21 på kvällen öppnade brudparet alla bröllopsgåvor de fått. Det blev lite stressigt på slutet, för klockan 21 var kvällens höjdpunkt för brudparet bokad. De skyndade ut till dansbanan för att få dansa sin bröllopsdans till Larz-Kristerz som var inhyrda som orkester. Sedan kunde det lyckliga brudparet dansa i flera timmar till sin favoritorkester tillsammans med alla övriga danslystna gäster. Fyra timmar senare dansade brudparet kvällens sista dans och fick tacka och ta farväl av medlemmarna i Larz-Kristerz och alla bröllopsgäster.

  • Ralph Liljegren

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.