2017-01-16 13:08

2017-01-16 13:08

Spännande trädgårdsvår väntar i Säffle

TRÄDGÅRD: Många besök är inplanerade

Säffle Trädgårdssällskap har släppt sitt vårprogram, och resan denna vecka är det dags för den första programpunkten.

På söndag kommer Thomas Schultze från Skoghall till Kulturhuset Silvénska. Schultze är trädgårdsamatör och han kommer att föreläsa på temat ”skotska trädgårdar”. Sällskapet har blivit tipsat om Schultze från Trädgårdsamatörerna i Värmland. Det anordnas fika och lotteri.

Den 19 februari besöker Bibi Schimmer från Årjäng Kulturhuset Silvénska när det är dags för en ny föreläsning. Hon kommer att berätta om frösådd och tar även med sig fröer till försäljning. Även här blir det fika och lotteri.

Nästa punkt i vårprogrammet är årsmöte den 9 mars. Det hålls i SIlvénska och en av trädgårdssällskapets medlemmar kommer att visa bilder från en resa.

Den 11 april åker medlemmarna till Orkidé blomsterhandel i Nysäter där Suzanne van der Graaf tar emot. På agendan står att binda sin egen påskdekoration. Den 25 maj är en resa planerad till Esters Café i Långserud. Gillberga Gille står som arrangör under växtförsäljningen.

Den 27 maj planeras en resa. Först åker man till växtmarknaden på Kroppkärrs koloniområde i Karlstad. På eftermiddagen drar färden vidare till Gertrude Bergmark på Hammarö. Det första besöket sker i samarbete med Kroppkärrs Koloniträdgårdsförening.

Resa till Gillberga

Den 1 juni står ännu en resa på schemat. Denna gång besöker trädgårdsvännerna Peter Kjellberg som driver Gillberga bär.

Två trädgårdsbesök i Dals Rostock väntar den 17 juni då sällskapet besöker Bertil Larsson och Kerstin Ljungqvists trädgårdar.

Även fler punkter är planerade för resten av året, men de återkommer vi med när säsongen närmar sig.

På söndag kommer Thomas Schultze från Skoghall till Kulturhuset Silvénska. Schultze är trädgårdsamatör och han kommer att föreläsa på temat ”skotska trädgårdar”. Sällskapet har blivit tipsat om Schultze från Trädgårdsamatörerna i Värmland. Det anordnas fika och lotteri.

Den 19 februari besöker Bibi Schimmer från Årjäng Kulturhuset Silvénska när det är dags för en ny föreläsning. Hon kommer att berätta om frösådd och tar även med sig fröer till försäljning. Även här blir det fika och lotteri.

Nästa punkt i vårprogrammet är årsmöte den 9 mars. Det hålls i SIlvénska och en av trädgårdssällskapets medlemmar kommer att visa bilder från en resa.

Den 11 april åker medlemmarna till Orkidé blomsterhandel i Nysäter där Suzanne van der Graaf tar emot. På agendan står att binda sin egen påskdekoration. Den 25 maj är en resa planerad till Esters Café i Långserud. Gillberga Gille står som arrangör under växtförsäljningen.

Den 27 maj planeras en resa. Först åker man till växtmarknaden på Kroppkärrs koloniområde i Karlstad. På eftermiddagen drar färden vidare till Gertrude Bergmark på Hammarö. Det första besöket sker i samarbete med Kroppkärrs Koloniträdgårdsförening.

Resa till Gillberga

Den 1 juni står ännu en resa på schemat. Denna gång besöker trädgårdsvännerna Peter Kjellberg som driver Gillberga bär.

Två trädgårdsbesök i Dals Rostock väntar den 17 juni då sällskapet besöker Bertil Larsson och Kerstin Ljungqvists trädgårdar.

Även fler punkter är planerade för resten av året, men de återkommer vi med när säsongen närmar sig.