2016-03-21 14:47

2016-03-21 14:47

"Om många hjälps åt sker en förändring"

LÅNGSERUD: Palmsöndagen firades i kyrkan

Palmsöndagens gudstjänst i Långseruds kyrka var en familjegudstjänst. I koret stod en balansvåg med två korgar och texten Vårdagjämning. Denna kom att bli utgångspunkt för Lars Richters samtal och texten ändrades till vardagjämning.

– Idag är det som ni ser den lila färgen som pryder kyrkan och det betyder bot och bättring samt signalerar att vi väntar på en stor högtid – påsk, sade Lars.

Han sade även att det var den internationella lyckodagen enligt FN:s medlemsstater men samtidigt upplevs en stor orättvisa i världen idag. Dagen skall göra att man kommer till handling för att förbättra där exempelvis kyrkans insamling Maträtten eller allas rätt till mat stämmer bra in.

– Om många hjälps åt och vill förbättra världen så sker det en förändring, inget kan stoppa det många vill, sade Lars.

Balansakt

Vid offergången fyllde man sedan vågskålarna så att det skulle väga jämnt och de närvarande besökarna, närmare 50-talet, lyckades med balansakten. Symboliken mellan mätta och hungriga, fattiga och rika stämde bra in.Totalt insamlades 17 708 kronor där 15 000 kom från kyrkliga arbetskretsen, bland annat genom olika försäljningar.

Påskpsalmer och sånger sjöngs och kantor Anders Segerström fick en stark applåd efter ett inspirerat postludium.

Ett stort antal påskris med fantasifulla utsmyckningar gjorda av barn såldes och efteråt var det kyrkkaffe där centerkvinnorna bjöd.

Madeleine Andersson berättade om vad som är de största kommunala frågorna idag, LSS-boende, simhall och att tjänstemännen skall besluta om arrangemang som gynnar Säffle. Margareta Bäckström informerade om kommande biskopsval samt den tänkta ”biskopsrundan” i höst. Biskopen inbjöds ifjol till Långserud för att gå/lunka/löpa Lången Runt i samband med Långseruds IF:s 80-årsjubileum och sportgudstjänsten men han hade då förhinder. Nu hoppas man på bättre tur i år. Margareta informerade även från biskopsvisitationen där det mestadels var positiva saker. Ett orosmoln finns dock i det stora antal byggnader och fastigheter som pastoratet har att förvalta.

Kjell Olsson

– Idag är det som ni ser den lila färgen som pryder kyrkan och det betyder bot och bättring samt signalerar att vi väntar på en stor högtid – påsk, sade Lars.

Han sade även att det var den internationella lyckodagen enligt FN:s medlemsstater men samtidigt upplevs en stor orättvisa i världen idag. Dagen skall göra att man kommer till handling för att förbättra där exempelvis kyrkans insamling Maträtten eller allas rätt till mat stämmer bra in.

– Om många hjälps åt och vill förbättra världen så sker det en förändring, inget kan stoppa det många vill, sade Lars.

Balansakt

Vid offergången fyllde man sedan vågskålarna så att det skulle väga jämnt och de närvarande besökarna, närmare 50-talet, lyckades med balansakten. Symboliken mellan mätta och hungriga, fattiga och rika stämde bra in.Totalt insamlades 17 708 kronor där 15 000 kom från kyrkliga arbetskretsen, bland annat genom olika försäljningar.

Påskpsalmer och sånger sjöngs och kantor Anders Segerström fick en stark applåd efter ett inspirerat postludium.

Ett stort antal påskris med fantasifulla utsmyckningar gjorda av barn såldes och efteråt var det kyrkkaffe där centerkvinnorna bjöd.

Madeleine Andersson berättade om vad som är de största kommunala frågorna idag, LSS-boende, simhall och att tjänstemännen skall besluta om arrangemang som gynnar Säffle. Margareta Bäckström informerade om kommande biskopsval samt den tänkta ”biskopsrundan” i höst. Biskopen inbjöds ifjol till Långserud för att gå/lunka/löpa Lången Runt i samband med Långseruds IF:s 80-årsjubileum och sportgudstjänsten men han hade då förhinder. Nu hoppas man på bättre tur i år. Margareta informerade även från biskopsvisitationen där det mestadels var positiva saker. Ett orosmoln finns dock i det stora antal byggnader och fastigheter som pastoratet har att förvalta.

Kjell Olsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.